Kylling Enchiladas

ENCHILADAS-MED-KYLLING

Hva med enchiladas til middag i helgen? En favoritt blant både store og små, som ikke bare smaker fantastisk godt men også er lett å lage! Elin Larsen har laget en hjemmelaget variant som er mye mer næringsrik og bedre på smak enn posevariantene. Ta gjerne turen innom elinlarsen.net for å få flere tips til gode oppskrifter!

Kylling med enchiladas 4-6 personer
4 kyllingbryst, i strimler (700 gram)
1 ts chilipulver
1 ss spisskumin
1 ts hvitløkspulver
Bland krydderne sammen.

Enchilada saus
1 rødløk, hakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 grønn chili, grovhakket (fjern frøene)
1 grønn paprika, grovhakket
1 rød paprika, grovhakket
1 boks mais
4 ss tacokrydder, se oppskrift her
1 boks knuste tomater + 1 dl vann (skylles i hermetiske boks fra tomatene)
1-2 ts rødvinseddik + litt sukker for smakens skyld
Smak til med salt

En pakke med 8 mellomstore tortillas (vi bruker grove)
Revet ost
Litt jalapeno
En raus neve med koriander, grovhakket

ENCHILADAS-MED-KYLLING-1

Guacamole
2 modne avokado
Saft fra 1- 1 1/2 lime
1 (stor) tomat, kun kjøttet
1 fedd hvitløk
Litt salt og pepper
En neve koriander
Ha alt i en stavmikser og mos. Smak til med salt, nykvernet pepper og juster eventuelt med mer lime og koriander.

Server med rømme og hakkede tomater ved siden av.

Fremgangsmåte
Varm en kasserolle og tilsett smaksnøytral olje. Krydre kyllingbrystene med salt og pepper. Brun kyllingen over middels varme, omtrent 4-5 minutter på hver side. Kyllingen skal ikke gjennomstekes da den skal ovnsstekes. Legg kylling til side og begynn å steke grønnsakene. Surr løk og hvitløk i stekefettet fra kyllingen noen minutter. Tilsett chili, paprika, mais og dryss over tacokrydder. Rør rundt og tilsett og hermetiske tomater og vann. Rør godt og kok opp. Skjær kyllingbryst i strimler og legg i gryten. Smak til med å tilsette litt rødvinseddik, salt og sukker.

Fordel gryten med kyllingbitene i 6-8 tacolefser og tilsett gjerne litt jalapeno. Rull tortillaene rundt. Legges i en smurt ildfast form med bretten/ skjøten ned. Topp med restene av enchiladasausen og dryss over ost. Stekes i 10-15 minutter i en forvarmet på 220 grader.

Like før servering dryss over koriander. Server rømme, jalapeno, hakkede tomater og guacomole ved siden av.

HJEMMELAGET-KYLLING-ENCHILADAS-– Velbekomme! –


elin1 Oppskriften er laget av Elin Larsen

– Jeg er lidenskapelig opptatt av mat, og bruker endel av fritiden til å kokkelere og fotografere maten jeg lager. Blogg: elinlarsen.net // Facebook: elinlarsen.net


Blogglisten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *