Raw Spagetti med Tomatsaus

Har du testet raw-food? Rett og slett rå mat, som ikke tilberedes over 42 grader! Det krever med andre ord ingen steking eller koking. Raw-food har lenge vært stort i USA, og også i Norge har interessen blitt større. Noen lever 100 % etter raw-food dietten, andre sverger til den i perioden og de fleste inkluderer innslag av raw-food i kostholdet sitt. De som følger et slikt kosthold spiser mye grønnsaker, nøtter, spirer, krydder og oljer – og gjerne økologisk mat. Noen spiser også rått kjøtt og fisk.

raw-spaghetti-med-tomatsausVil du teste raw-food har vi funnet frem en super oppskrift, som både er enkel å lage og smaker utrolig godt! Matblogger Elin Larsen har satt sammen den nydelige retten “Raw spaggetti i tomatsaus” – ser det ikke bra godt ut? 🙂 Sausen holder seg fint i 2-3 dager i kjøleskapet, så her er det bare å lage større mengder med en gang.

Før du starter: vask og skyll alle grønnsakene godt!

Spaghetti i tomatsaus (1- 2 personer)

Tomat saus

  • 1 grovhakket tomat
  • 1/4 rød paprika hakket
  • ½ hakket soltørkede tomat (bløtlagt)
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • 1/2 ts tørket oregano
  • 2 fedd hvitløk (finhakket)
  • 1 ts chiliolje
  • 1 ts limesaft
  • en klype sort pepper
  • en klype cayenne pepper

Blendes i kjøkkenmaskin. Smak til med salt. En god neve fersk finhakket basilikum røres inn tilslutt for hånd. La sausen trekke ut smakene før den vendes forsiktig inn i spagetti (trekke 1 time eller mer).

Tips: dryss over litt finhakket soltørket tomater bløtlagt i olivenolje

Spaghetti
Strimle 2 gulrøtter og en squash med enten spiralizer eller mandolin. Legg skyllet ruccola på tallerken, og hell litt god olivenolje med en skive lime eller sitron. Topp det hele med raw spaghetti i tomatsaus.

Italiensk-Raw-spaghetti-med-tomatsaus– Velbekomme! –


elin1 Oppskriften er laget av Elin Larsen

– Jeg er lidenskapelig opptatt av mat, og bruker endel av fritiden til å kokkelere og fotografere maten jeg lager. Blogg: elinlarsen.net // Facebook: elinlarsen.net

 


Blogglisten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *