Sesamlaks med mango og avokadosalat

Har du startet det nye året med mål om et sunnere og bedre kosthold? Da kan denne oppskriften laget av Elin Larsen passe perfekt for deg! Rettet er rask og enkel å lage, næringsrik og smaker veldig godt!

sesamlaks-med-mangosalat

Begynn først med å tilberede villrisen. Følg anvisning på pakken. Mens risen godgjør seg, lag resten av middagen i denne rekkefølgen; mango- og avokadosalat, soyasaus og sesamlaks. Oppskriften gir ca 4 posjoner.

Mango- og avokadosalat 
1 avokado, terninger
1 moden mango, terninger
2 vårløk, finhakket
½- 1 rød chili, finhakket
saften fra 1/2 lime
2 ss olivenolje
1 ss hvitvinseddik (kan utelates)
1 ss koriander eller mynte, finhakket
salt og nykvernet svart pepper

Rør olje, limesaft, eddik, koriander, chili og kryderne sammen. Smak til. Kutt alle ingrediensene opp og vend de forsiktig sammen. Limesaften forhindrer blant annet at at avokadoen blir brun.

Soyasaus
1 dl ketjap manis
ca ½- 1 rød chili, finhakket
1 fedd (stort) hvitløk, finhakket
1 vårløk, finhakket
saft fra 1/2- 1 lime
1 ts finrevet ingefær

Bland alle ingrediensene og smak til. Jo lengre sausen står og trekker- jo bedre blir den på smak.

Sesamlaks
600 gram laksefilet, á 150 gram
4 ss sesamfrø
salt og hvit pepper

Skyll fisken og tørk den godt. Dryss over salt, deretter sesamfrø. Varm en stekepanne på middels sterk varme. Når stekepannen er varm tilsett enten olje eller smør. Stek laksefiletene maks 3 minutter på hver side og la den hvile 3-4 minutter før den spises.

SESAMLAKS-MED-MANGO-OG-AVOKADOSALAT

Velbekomme! 🙂


elin1 Oppskriften er laget av Elin Larsen

– Jeg er lidenskapelig opptatt av mat, og bruker endel av fritiden til å kokkelere og fotografere maten jeg lager. Blogg: elinlarsen.net // Facebook: elinlarsen.net


Blogglisten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *