Kyllingsatay med peanøttsaus og mangosalat

Hjemmelaget kylling satay med peanøttsaus og frisk mangosalat smaker akkurat så godt som det høres ut som. Raskt og enkelt å lage er det også den perfekte helgematen når du vil kose deg med noe ekstra godt. Denne oppskriften må rett og slett prøves – du vil ikke angre!

kylling-satay-med-peanottsaus

Saftig og god kylling med smakfull marinade, en chunky og kraftig peanøttsaus og en frisk og søt mangosalat som det perfekte tilbehør – ja takk!  Denne nydelige oppskriften er laget av mesterkokken Bent Stiansen, og har blitt en favoritt hos mange. Matblogger Elin Larsen har testet den hjemme med stor suksess – og deler nå oppskriften med deg.

Det jeg liker ekstra godt med kyllingsatay er å dyppe kyllingspydene ned i peanøttsausen. Det er så megadigg at ord og synonymer blekner til intet sammenlignet med måltidets opplevelse!

(Elin)

kylling-satay

Kyllingsatay med peanøttsaus og mangosalat, 4 porsjoner:
600 gram kyllingfilet

Marinade:
1 dl ketjap manis, søt soyasaus
1 ss. sambal oelek, sterk chilipasta
2 ss. soyaolje
1 ss. sesamolje
1 ss. revet frisk ingefær
1 fedd hvitløk, revet
2 ss. hakket frisk koriander

Peanøttsaus:
150 gram grovt peanøttsmør
1 1/2 dl vann
resten av marinaden

Mangosalat:
2 mango, terninger
2 vårløk, skivet
½ agurk, terninger eller tynne strimler
½- 1 rød chili, skivet
1 ts ingefær, finrevet
én neve med fersk koriander, hakket
limesaft

Slik gjør du:
Skjær kyllingkjøttet i skiver og tre dem på grillpinner. Pensle med marinaden og mariner kjøttet minimum 30 minutter.

marinert-kyllingsatay

Stek spydene på middels sterk varme, til de er gjennomstekte. Resten av marinaden (også restene fra fatet til kyllingspydene) skal benyttes til å lage peanøttsausen.

Kok opp vann og tilsett peanøttsmør og marinaden. Visp sausen til den blir glatt og smidig.

Kutt opp ingrediensene til mangosalaten, og vend alt forsiktig sammen.

kyllingsatay-med-peanottsaus-og-mangosalat

Da gjenstår det bare å nyte maten. Velbekomme!


elin_larsen_sig Oppskriften er laget av Elin Larsen

– Jeg er lidenskapelig opptatt av mat, og bruker endel av fritiden til å kokkelere og fotografere maten jeg lager. Blogg: elinlarsen.net // Facebook: elinlarsen.net


Blogglistenhits

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *