Verdens hardeste 400m-løp til Trondheim

Å løpe 400 meter høres kanskje ikke så brutalt ut, men hva med å løpe 400 meter med en stigning opp mot 36 grader – så fort du kan?

Hvis du ønsker en real utfordring er Red Bull 400 noe for deg! Løpet foregår opp en hoppbakke og garanterer en syrefest for beinmuskulaturen, og vil sette både psyken og kondisjonen på prøve.

Red Bull 400 er verdens hardeste 400m-løp. Det hele startet i Kulm, Østerrike, i 2011, med en blanding av verdens beste fjell- og trappeløpere, friidrettsutøvere og ivrige mosjonister på startstreken. I fjor ble Red Bull 400 avholdt for første gang i Norge. Løpet tok plass i Granåsen og hadde 252 deltakere i aldersgruppen 16-62 år fra hele 13 nasjoner: Norge, Sverige, Danmark, Finland, USA, Canada, Tyskland, Frankrike, Sveits, Tsjekkia, Polen og Liechtenstein. Det var likevel den lokale Byåsen IL-duoen bestående av Marte Lien Johnsen og Peter Haddon som gikk til topps i de individuelle klassene. 18 år gamle Haddon satte bakkerekord på 3 minutter og 18 sekunder. I 2018 arrangeres løpet i 15 hoppbakker i 14 land verden over og Norge er en av dem. Red Bull 400 returnerer til Trondheim!

© CHRISTOPHER KELEMEN / RED BULL CONTENT POOL

Løpet vil bli avholdt i Granåsen 2. juni. Det vil være mulig å delta i hele seks forskjellige klasser: Menn individuelt, kvinner individuelt og fire stafettklasser (menn, kvinner, mixed og bedrift). Stafettene vil bestå av fire etapper på 100 meter. Vinnerne av de to individuelle klassene blir sendt til VM i Bischofshofen i Østerrike 25. august.