The Biggest Loser

Per Arne Ramberg veide 155 kg, nå kjemper han om å vinne «The Biggest Loser» på TV-Norge. Følg han på ferden mot et nytt og bedre liv. Per.Arne.Ramberg.

Foto: Sebastian Ludvigsen / TV Norge

Du har kanskje selv tenkt at du skulle gå ned «et par kilo»? Det er tungt nok for de fleste det. Hva om målet ditt var å trene bort 65 kilo?  Det er vel vanskelig å forestille seg hvor mye man må jobbe både mentalt å fysisk for å klare det! Man man kan tenke seg såpass: Det blir hardt!

La deg inspirere av denne mannen, for det er absolutt beundringsverdig det han gjør!

Begrenset av størrelsen
Det å være så stor var ingen grei følelse. Utenpå kunne du se en person som var blid og glad, men inni seg følte han seg elendig. Han skjemtes over størrelsen sin og følte at den skapte begrensninger for livet han ønsket å leve, selv om han egentlig ikke følte seg veldig stor. Noe han i realiteten var. Om sommeren sto han alltid over stranda/sydenturer. Han droppet selskaper hvor han visste at han kom til å skille seg ut. Og kunne ikke være med på banale ting som paintball og tivoli, rett og slett fordi kjeledressen ikke ville ha passet, og at han var for stor for attraksjonene på tivoli. Til og med å ta bussen kunne by på ubehageligheter da han tok opp godt over ett sete. Men han ble vant til å leve slik og prøvde egentlig mest å glemme det.

Vendepunktet
Et kundemøte på jobb som endte i at en stol knakk ble vendepunktet for Per Arne Ramberg. Da stoppet vekta på 155,6 kg. Det var på tide å oppsøke lege. Der ble BMI målt til 44,3, noe som tilsvarer fedme klasse III. Dermed kvalifiserte han til slankeoperasjon og sannheten han hadde prøvd å unngå så lenge var et faktum. Per Arne, en 22 år gammel mann, var sykelig overvektig. Noe måtte gjøres!

Per Arne hadde prøvd å gå ned i vekt flere ganger tidligere. Men hverken lavkarbo, shaker eller internett PT hadde gitt varige resultater. Jobben som bedriftsrådgiver var preget av veldig mye stillesittende arbeid og stort sett alle distanser over et par hundre meter ble tilbrakt i en buss. Han hadde medlemskap hos et lokalt bergensk treningssenter, men visste knapt hvordan treningssenteret så ut fra innsiden. Den fysiske formen var på bunn og Per Arne ble sliten bare han gikk opp en trapp.

«Det å være så stor er ingen grei følelse…»

Mat som verste fiende!
En miks mellom stor kjærlighet for mat, lite kunnskap og manglende bevissthet rundt egen størrelse gjorde at kostholdet langt i fra var optimalt. Maten var Per Arnes verste fiende! Dagen startet med å hoppe over frokosten og i stedet ta en stor lunsj, i tillegg til noen boller før eller etter lunsj. Til middag gikk det som regel i pizza, taco, lasagne eller noe annet godt. Kvelds- eller nattmat ble som regel en frossen pizza eller rester fra middagen, da han alltid lagde store porsjoner. I tillegg var det alltid en sjokoladeplate eller to, potetgull og MASSE brus. Men brusen var selvfølgelig sukkerfri.

TheBiggestLoser_3T

Foto: TV Norge

Redningen ble et tips om at TVNorge søkte etter overvektige som ønsket å være med på The Biggest Loser. Selv om han kvalifiserte til slankeoperasjon var ikke dette et alternativ. Påmeldingen var en gylden mulighet til å endre livsstil. Per Arne visste at det var mulig å gå ned i vekt om han bare endret kostholdet og trente målrettet. Men han trengte hjelp, for kunnskapen rundt dette temaet var lik null. Når han ble en av de tolv heldige som ble plukket ut, visste han at nå startet ett nytt liv, og at det var ingen vei tilbake!

Hvordan gikk det med Per Arne Ramberg? Følg med på premieren av The Biggest Loser mandag 09. mars kl 20:30 på TVNorge. Per Arne vil dele sine kostholdstips her på bloggen, samt at vi vil få innblikk i hvordan han trener både alene og sammen med sin Personlig Trener Martin Balsvik Ramberg. Følg Per Arne på Facebook her!


 – Tror du han klarer å miste 65 kg? –  

Blogglistenhits

One Comment on “The Biggest Loser”

  1. Fantastisk spennede, Per Arne! Jeg vet du har vært flink, men gleder meg til resultatet. Lykke til! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *