Yoga for to!

Yoga med en partner er kjempegøy, og trenger absolutt ikke å være avansert! Å jobbe med en partner gjør det mulig å komme dypere inn i yogaposisjoner, samtidig som man forsøker å synkronisere hverandres pust. Og litt latter vil det garantert bli – og det er jo aldri feil!

Jeg tok med meg yogainstruktør Tommy Moen Tharaldsen på en liten yogasekvens i kjelleren på 3T-Ilsvika, og dette er første del av restulatet. Øvelsene fokuserer på bevegelighet, samtidig som man blir presentert for viktigheten av å stole på hverandre når man praktiserer yoga sammen. Ta med deg en venn og prøv du også!

Dobbel splitt

yoga_3T

Denne posisjonen gir en kjempegod strekk for innside lår. Man kan enkelt regulere hvor intens strekken skal være ved sitte bredere med beina. Man kan også variere med å skifte vekten fremover og bakover, eller bevege kroppen i sirkler.

Stolen

IMG_2430-2

I denne posisjonen handler det om å stole på hverandre, og samarbeide om å finne balansen. Finn et godt grep og kom ned i en knebøy. Legg vekten bak i hælene og len overkroppen bakover. Her er det viktig at begge legger like mye vekt bakover, slik at man kan balansere i en 90-graders knebøy. Hvor langt bakover tør du å gå for du faller? Stol på partneren din!

Plogen

IMG_2557

I denne posisjonen har man ulike roller, og to posisjoner blir til en. Den er litt mer avansert, så om du kjenner at denne ikke er i din øvelsesbank enda kan du fint stå over. Her har Tommy lagt seg ned på rygg og ført føttene over hodet slik at tærne berører gulvet. Jeg har satt meg helt inntil beina hans og lagt mine beina over hans, slik at jeg speiler hans bevegelse. Begge strekker armene mot tærne. Tommy får en god strekk over ryggen, mens jeg får en godt strekk over bakside lår. En fin posisjon som gir to forskjellige effekter, så husk å bytte!

Barnet

IMG_2544

En deilig posisjon for ryggen, som gir forskjellig effekt til den som er over og under. Tommy har lagt seg ned i barnets posisjon, med avstand mellom lårene og armene utstrakt fremover. Jeg har lagt meg over ryggens hans og strekt armene så langt over hodet som jeg kommer. Tommy får hjelp av kroppsvekten min til å komme dypere inn i posisjonen og får en god strekk over ryggen. Jeg bruker kurven på ryggen til Tommy for å få en god bryståpning og strekk på fremsiden av kroppen.

Sittende foroverbøy

IMG_2445-2

Denne posisjonen har noen likheter med posisjonen nevnt over her, men har likevel en annen effekt. Jeg har satt meg i en foroverbøy, og Tommy har satt seg helt inntil meg og lagt seg bak over ryggen min. Jeg har tatt tak i armene til Tommy for å gi han en større åpning over brystet, og desto lengere ned jeg trekker han, desto dypere vil jeg komme i en foroverbøy. Denne posisjonen gir meg en herlig strekk på bakside lår, og Tommy får en åpning over bryst og skulder.

På 3T finner du et stort utvalg av yogatimer, og garantert noe som passer til deg. Ta en titt her for å se vårt yogatilbud, du kan velge mellom yogaflow, yin, stretch og herlige timer i hotrommet vårt med 38 graders temperatur. På 3tshop.no finner du også gode yogamatter og behagelige yogaklær som kan passe fint når du skal praktisere yoga.

Ta med deg en venn og sett i gang med litt partneryoga. Lykke til! 🙂


forfatter_monica Innlegget er skrevet av Monica Halvorsen Berg

– Media- og kommunikasjonsansvarlig for 3T-kjeden. Monica har lang og bred erfaring innen treningsbransjen og er utdannet personlig trener. Kontakt: monicahb@3t.no

 


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *