Hva med en nydelig suppe til middag? Denne er så god at du rett og slett ikke kan la være å teste!
Supper er lettlaget middag som alltid smaker godt. Perfekt i en hektisk hverdag! Matblogger Elin Larsen har laget en nydelig blomkål og fennikelsuppe med ovnsbakte blomkålbuketter. Denne suppen er en salig blanding av deilige grønnsaker – en litt uvanlig blomkålsuppe med smak av fennikel. Kremet og god på smak, og absolutt verdt å prøve!
Blomkål- og fennikelsuppe med stekt bacon og blomkålbuketter
For 4 personer
Garnityr:
1 blomkålhode
100 gram engels filetbacon (Grilstad)
Marinade:
ca 1/3 dl rapsolje
1 hvitløksfedd, finhakket
1 ss sukker
1 ss sitronsaft
1 ts paprikapulver
1/2-1 ts salt
Begynn med blomkålbukettene. Forvarm ovn på 250 grader.
Rør alt godt sammen og smak til. 1 blomkålhode brytes til små buketter. Hell marinaden over og rør godt inn. Legg blomkålbuketter på et bakepapirkledd stekebrett, og stek nest øverst i ovn i 4 minutter. Vend bukettene og stek i 4 nye minutter, og vend så kan bukettene. La steke videre i 2-5 minutter (pass på så de ikke blir brent). Legg bukettene over på matpapir for å renne litt av, og legg de over til en serveringsbolle. Stek deretter hele baconskiver til de blir crispy. Legges på bakepapir for å renne av. Skjær baconskivene i biter, og legg de i en serveringsbolle. Mens blomkålbukettene ovnsbakes lag suppen.
Suppe:
1 blomkål, i biter
1/3 av en hel fennikel, finhakket
1 purreløk, finhakket (kun det hvite)
1/2 dl olivenolje
1 1/2 ss hvitvinseddik
3 dl kyllingkraft, kan utelates og erstattes med vann
3 dl vann
2- 3 ss smør
3 dl kremfløte
salt og pepper
litt finhakket persille
saft fra ca 1/2 sitron
Finhakk purreløk. Benytt en bred og romslig kasserolle. Ha i olivenolje og purreløk. Surr på middels varme i 3-4 minutter (ikke bli brun). Surr til det lukter godt, og til purreløk «faller» sammen. Imens rens fennikelen, fjern eventuelt urenheter i det ytterste skallet. Del fennikelen i to (på langs). Skjær ut stilken i bunn og finhakk 1/3 av en hel fennikel og tilsett kjele. La surre i ca 3 minutter. Tilsett eddik og kok inn. Ha i blomkålbiter, vann og kyllingkraft. Kok opp og la småputre i ca 15-20 minutter under lokk.
Når suppen har kokt 15-20 minutter, mos den (godt) med stavmikser. Kok opp og la småkoke i 5 minutter. Tilsett fløte og pisk inn smør. Smak til med sitron, pepper og salt. Rett før servering dryss over finhakket persille. Forsyn deg med marinerte blomkålbuketter og baconbiter etter ønsket mengde (som haes på suppen).
PS: Neste dag er suppa enda bedre, så restemiddag neste dag eller suppe til kvelds er perfekt. Gled deg!
Oppskriften er laget av Elin Larsen
– Jeg er lidenskapelig opptatt av mat, og bruker endel av fritiden til å kokkelere og fotografere maten jeg lager.
Blogg: elinlarsen.net // Facebook: elinlarsen.net
Da har du dagens middag klar! 🙂
Du må prøve, den er kjempegod!
Hei, og for en fantastisk oppskrift! Sunn, god, og med skikkelig bacon. Denne deler vi veldig gjerne på Facebooksidene våre. 🙂 God trening!
Ja, den er veldig god! 🙂 Del i vei! god trening. 🙂