17. mai favoritten

Leter du etter den perfekte desserten til 17. mai? Da må du prøve denne himmelske oppskriften på sjokolademarengskake fra Grete Roede.

Dette trenger du til 20 porsjonskaker:

Sjokolademarengskake

  • 5 stk eggehviter
  • 3 ½ dl sukker
  • 1 ts maizena
  • 3 ts kakaopulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts hvitvinseddik

Fyll

  • 2 dl lett dessertfløte (Tine)
  • 1 boks mager vaniljekesam
  • 1 stk granateple
  • 400 g jordbær
  • 1 stk mango
  • 2 dl blåbær

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 250 °C.
  2. Bland eggehviter, sukker, maizena, kakao, vaniljesukker og hvitvinseddik sammen i en miksmaster og pisk alt stivt.
  3. Form massen til 20 små runde porsjonskaker i sirkler på 10-12 cm og ca. 1 cm tykkelse, direkte ut på bakeplater med bakepapir.
  4. Senk varmen til 100 °C og sett platen nederst i ovnen. Stek porsjonsbunnene i ca. 45 minutter. Bunnene skal være litt myke i midten.
  5. Avkjøl og ta papiret forsiktig av.
  6. Varm opp ovnen igjen til 250 °C før du eventuelt setter inn neste brett med porsjonskaker. Pisk dessertfløten stiv og bland forsiktig inn vaniljekesam.
  7. Fordel kremen utover kakene like før servering.
  8. Pynt kakene med frisk frukt og bær.

 

Tips! Er du som folk flest og har det travelt dagen før dagen, kan marengskakene godt bakes et par dager før servering🍰☺️

 


Oppskriften er hentet fra Grete Roede
– Grete Roede følger myndighetenes anbefalinger for kosthold og fysisk aktivitet samt prinsippene for endringsfokusert veiledning. 

Hjemmeside: greteroede.no


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *