Mathildes favorittøvelser for rumpe og lår

Mathilde Holck er håndballspiller i Byåsen Elite, student på Handelshøyskolen BI, og blogger på matholck.blogg.no. Vi har vært så heldige å møtt Mathilde, som har vist oss noen supre treningsøvelser for rumpe og lår!

Det finnes utrolig mange gode øvelser for å trene rumpe og lår, men jeg har 5 øvelser jeg liker spesielt godt: ettbens rumensk markløft, hip thrust, frivending, frontbøy og bulgarsk utfall. Øvelsene er tunge, men de er også veldig effektive, og passer perfekt inn i et treningsprogram med fokus på rumpe og lår.

 

 

Øvelse 1 – Ettbens rumensk markløft

Mange foretrekker vanlige markløft, men jeg liker ettbens markløft da jeg får trent stabilitet og balanse, samtidig som jeg trener styrken i setemuskulaturen. Jeg bruker vanligvis å kjøre 8 repetisjoner x 3 sett.

Øvelse 2  Hip Thrust

En soleklar favoritt og et must i rumpeprogrammet! Jeg bruker å variere med å kjøre flere repetisjoner med lettere vekter, og færre repetisjoner med tyngre vekter. Som regel tar jeg 8-10 repetisjoner x 3 sett.

Øvelse 3  Frivending

Jeg starter ofte økten med frivending på grunn av dens eksplosive karakter, slik at jeg får mest mulig ut av øvelsen. Det er en morsom øvelse, men den er også knallhard og krever mye teknikktrening. Jeg pleier ikke å ta veldig mange repetisjoner på denne øvelsen. Som regel kjører jeg 4 repetisjoner x 4 sett.

Øvelse 4 – Frontbøy
På samme måte som med frivending kjører jeg ikke så veldig mange repetisjoner på denne øvelsen. Også her bruker jeg å kjøre 4 x 4. Jeg passer alltid på å ha noen minutter pause mellom settene for å kunne yte max under selve utførelsen.

Øvelse 5  Bulgarsk utfall

Som mange andre, har jeg et elsk/hat-forhold til denne øvelsen. Den er sinnsykt tung, men tar ekstremt godt på forside lår og rumpe. Jeg kjører som regel 8 repetisjoner x 2 sett.

 

Har du noen spørsmål om øvelsene? Legg igjen en kommentar så skal vi svare så godt vi kan!

Outfiten til Mathilde finner du hos www.3tshop.no!

 

 


Innlegget er postet av Ronja Rosmæl Skauge
– Markedsføring i sosiale medier for 3T-kjeden.

Kontakt: ronja@3t.no


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *