Helkroppsøkt med strikk

Å være sterk kan være veldig nyttig i mange situasjoner som kan oppstå i hverdagen – enten det er å bære et skap opp i en leilighet eller å klatre opp en bratt skråning når du er ute på tur. Siden det er musklene som skaper bevegelse i kroppen vår, er vi faktisk helt avhengige av å bevare en viss muskelstyrke for å i det hele tatt kunne opprettholde et normalt funksjonsnivå.

Det finnes veldig mange helsemessige grunner til at man bør trene styrke. Mange helseproblemer og plager kan både forebygges og behandles ved hjelp av styrketrening. Aktivitetshåndboken som er utgitt av Helsedirektoratet nevner ulike former for styrketrening som en del av behandlingen av blant annet høyt blodtrykk, diabetes, ryggsmerter, overvekt og fedme. I tillegg kan styrketrening være med på å redusere risikoen for muskel- og skjelettplager hos mange mennesker.

Styrketrening er derfor noe vi anbefaler for alle og kan gjøres hvor som helst, både med mye utstyr og med veldig lite. Her har jeg satt opp 1 fullkroppsprogram som skal gi en skikkelig økt uten for mye styr.

Treningsstrikk eller minibands er noe som er lett å bruke og ikke tar mye plass i hjemmet eller i treningsbaggen. Det er også veldig allsidig og kan brukes for å gi motstand på de fleste øvelser. Regner med mange av dere har minibands allerede? Men om du ikke har det, selges det i det fleste sportsbutikker og nettbutikker med treningsutstyr.

Her kommer en super økt med minibands som sørger for at du får trent styrke uansett hvor du er. Dersom du aldri har trent styrke før vil du ha god effekt av 2×10 repetisjoner av hver øvelse. Når du mestrer dette, kan du øke til 3×10 repetisjoner. Økten kjøres sammenhengende uten særlig lange pauser for best effekt, men dette vil variere ut i fra utgangspunkt og treningsbakgrunn. Gjentas i 3 runder totalt, med 1min pause mellom rundene.

Monsterwalk ca 15-20 skritt x 3

Knebøy 20 repetisjoner x 3 (press knærne aktivt utover for å få motstand fra strikken)

Sumo knebøy 20 repetisjoner x 3

Knebøy med sideløft 20 repetisjoner x 3

Jumping jack knebøy 10 repetisjoner x 3

Setehev og press ut 20 repetisjoner x 3

Plankestående kne til albue 20 repetisjoner x 3

Sittende skulderblad pull 20 repetisjoner x 3

Pushup med aktiv utoverpress 20 repetisjoner x 3

God økt!

Skrevet av: Tonje Hestegrei. Ta kontakt her: link.