Dette er en kjempegod kyllingrett med nydelige smaker fra østen. Matblogger Elin Larsen har satt sammen et nydelig måltid bestående av saftig kylling, ovnsbakte søtpoteter og en smakfull saus av blant annet ingefær, chili, appelsin og soya. Nam!
Benytt gjerne kylling fra Stange, og beregn 2 kyllinglår per person. Dersom man er småspist er det kanskje nok med 1 lår. Gni inn kyllinglår med ketjab manis, maldonsalt og pepper. Stek lårene i en varm stekepanne med olivenolje, og stek begge sidene til de blir brune og fine i noen minutter. Legg kylling i en langpanne og hell stekekraften over kyllinglårene. Etterstek midt i ovn på 180 grader i ca 30 minutter (følg anvisning på pakken). De siste 10 minuttene av steketiden ha 10 g smør over kyllingene, og øs kraften over lårene.
Skjær 4 søtpoteter i båter. Ringle over olivenolje, maldonsalt og nykvernet pepper. Vend oljen inn i potetene, og sett i ovn sammen med kyllinglårene. Stek i 15- 20 minutter. Slutten av steketiden smørkok frosne grønne erter ved et kjapt oppkok.
La kyllingen hvile i 5-10 minutter etter endt steketid. I mens tilbereder du en nydelig saus som passer perfekt til kyllingen og søtpoteten.
Asiatisk chili- og ingefærsaus
Hell kraften fra kyllingen tilbake til i en stekepanne.
Tilsett følgende:
- 20 g usaltet smør
- 10 g rød chili med frø, hakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 5 g ingefær, revet
- etter litt fresing tilsett:
- 1 dl ferskpresset appelsinjuice
- 1 ss ketjap manis
- ½ ss soyasaus
- knivsodd anis og kardemomme
Kok sausen til den er halvert og smak til.
Server søtpotetbåter med saftige kyllinglår på toppen og et raust lag med med deilig asiatisk chilli og ingefærsaus. Velbekomme!
Oppskriften er laget av Elin Larsen
– Jeg er lidenskapelig opptatt av mat, og bruker endel av fritiden til å kokkelere og fotografere maten jeg lager. Blogg: elinlarsen.net // Facebook: elinlarsen.net