Torsk med chorizosalsa og søtpotetmos

Torsk-med-chorizosalsa-og-sotpotetmos

Usikker på hva du skal ha til middag? Hva med ovnsbakt torsk servert med en smaksrik chorizosalsa og søtpotetmos? Torsken er både sunn og allsidig, og inneholder mange gode næringsstoffer og er enkel og tilberede. Det er nok også derfor matblogger Elin Larsen ofte velger torsk når hun skal sette sammen gode fiskeretter. I denne oppskriften har hun valgt tilbehør med mye smak ettersom torsk er en gangske nøytral fisk. Chorizo (spansk pølse) stekt sammen med chili, tomater og løk- surret i god olivenolje skaper perfekt kontrast og «futt» ifølge med søtpotetmosen.

Fremgangsmåte
Forvarm ovn på 225 grader.
Anbefalt rekkefølge: søtpotetmos, chorizosalsa, fisk og tilslutt asparges. Retten er beregnet for ca 4 pors.

Bakt-torsk-med-chorizosalsa

Søtpotetmos

  • 4-5 store søtpotet, skrelt og kuttet i terninger
  • 1 fedd hvitløk
  • 1-2 ss smør
  • 2-3 ss melk eller fløte
  • litt vann fra kokepotetene

Skrell søtpotetene og del i terninger/ biter. Kok opp vann (nok til å dekke potetene) og tilsett litt salt. Kok potetene møre sammen med 1 fedd hvitløk. Koketiden er avhengig av størrelsen på terningene. Når potetene er møre, så sil vannet. Mos potetene til en fin mos. Tilsett litt smør og fløte eventuelt litt av vannet fra potetene. Smak til med salt og pepper.

 

Bakt-torsk-med-asparges-og-chorizosalsa-

Verdens beste chorizosalsa

  • rikelig olivenolje
  • 3 sjalottløk, finhakket
  • 1 rød chili, finhakket
  • 20 små dulcita tomater, én tomat deles i 4
  • 130 gram chorizo, små terninger
  • saften fra 1 appelsin
  • én stor neve fersk basilikum, grovhakket

Varm en stekepanne og surre løk sammen med olivenolje i ca. 2-3 minutter.  Tilsett chilien og stek videre i 1-2 minutter. Ha i tomater og chorizo, og la dette surre i 3 minutter. Avslutt med å helle ferskpresset appelsinsaft og rør inn. La småkoke til du ser det begynner å tykne. Ta pannen av varmen, og tilsett rikelig med hakket fersk basilikum.

 

 

Temperer lettsaltet torsk , aller helt 30 minutter før den skal bakes (500 gram, ca. 125 gram fiskefilet per porsjon).  Legg torskefileten i en smurt ildfast form. Fisken bakes midt i ovn omtrent 15 minutter. Imens smørstek asparges lett i pannen og dryss over litt maldonsalt.

Ovnsbakt-torsk-med-chorizosalsa-og-sotpotetmos

Ser det ikke nydelig ut? 🙂


elin1 Oppskriften er laget av Elin Larsen

– Jeg er lidenskapelig opptatt av mat, og bruker endel av fritiden til å kokkelere og fotografere maten jeg lager. Blogg: elinlarsen.net // Facebook: elinlarsen.net


Blogglisten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *