Hjemmelaget kylling satay med peanøttsaus og frisk mangosalat smaker akkurat så godt som det høres ut som. Raskt og enkelt å lage er det også den perfekte helgematen når du vil kose deg med noe ekstra godt. Denne oppskriften må rett og slett prøves – du vil ikke angre!
Saftig og god kylling med smakfull marinade, en chunky og kraftig peanøttsaus og en frisk og søt mangosalat som det perfekte tilbehør – ja takk! Denne nydelige oppskriften er laget av mesterkokken Bent Stiansen, og har blitt en favoritt hos mange. Matblogger Elin Larsen har testet den hjemme med stor suksess – og deler nå oppskriften med deg.
Det jeg liker ekstra godt med kyllingsatay er å dyppe kyllingspydene ned i peanøttsausen. Det er så megadigg at ord og synonymer blekner til intet sammenlignet med måltidets opplevelse!
(Elin)
Kyllingsatay med peanøttsaus og mangosalat, 4 porsjoner:
600 gram kyllingfilet
Marinade:
1 dl ketjap manis, søt soyasaus
1 ss. sambal oelek, sterk chilipasta
2 ss. soyaolje
1 ss. sesamolje
1 ss. revet frisk ingefær
1 fedd hvitløk, revet
2 ss. hakket frisk koriander
Peanøttsaus:
150 gram grovt peanøttsmør
1 1/2 dl vann
resten av marinaden
Mangosalat:
2 mango, terninger
2 vårløk, skivet
½ agurk, terninger eller tynne strimler
½- 1 rød chili, skivet
1 ts ingefær, finrevet
én neve med fersk koriander, hakket
limesaft
Slik gjør du:
Skjær kyllingkjøttet i skiver og tre dem på grillpinner. Pensle med marinaden og mariner kjøttet minimum 30 minutter.
Stek spydene på middels sterk varme, til de er gjennomstekte. Resten av marinaden (også restene fra fatet til kyllingspydene) skal benyttes til å lage peanøttsausen.
Kok opp vann og tilsett peanøttsmør og marinaden. Visp sausen til den blir glatt og smidig.
Kutt opp ingrediensene til mangosalaten, og vend alt forsiktig sammen.
Da gjenstår det bare å nyte maten. Velbekomme!
Oppskriften er laget av Elin Larsen
– Jeg er lidenskapelig opptatt av mat, og bruker endel av fritiden til å kokkelere og fotografere maten jeg lager. Blogg: elinlarsen.net // Facebook: elinlarsen.net