10 gode grunner til å løpe!

Som barn har man en mer nysgjerrig og leken tilnærming til livet, man utforsker, prøver, leker, er i aktivitet og har det gøy. Når vi som barn skulle fra A til B skulle det gjerne løpes, hoppes, slås hjul og mere til. Det var mye mer gøy å løpe enn å gå! Denne fasinasjonen har en tendens til å avta etter hvert som man blir eldre. Men det er det ingen grunn til – ikke bare kan løping være like gøy som det var når man var barn, her skal du også få 10 gode grunner til hvorfor løping er så bra for deg. Så snør på deg joggeskoene, unnskyldningene blir vanskelig å finne etter du har lest dette!

blogg_IMG_9109

Løping er lett
Kroppen din er laget for å løpe! De aller fleste kan løpe, uansett om man er vant med det eller ikke. Er det for tungt å løpe til å begynne med kan du starte med rask gange, og sakte men sikkert utvikle det til å bli lett jogg eller løp. Er det for tungt å jogge eller løpe sammenhengende over lengere tid? Da kan du løpe i intervaller! Det viktigste er å finne en form som passer til deg og ditt utgangspunkt.

Løping er enkelt
Det er ikke komplisert å løpe. Det krever et minimum av utstyr, du bestemmer selv hvor langt og fort du vil løpe og treningen starter rett utenfor inngangsdøra di. Har du et par gode joggesko kommer du langt!

blogg_IMG_9072

Løpesko: Adidas Response Boost, fås kjøpt her


Løping er godt for kroppen
Du styrker både hjerte, lunger, muskler og benbygning når du løper. Kroppen blir sterkere, du blir mer robust og tåler mer av utfordringene som møter deg i hverdagen.

Løping er effektivt
Løping er en av de mest energikrevende treningsformene! 30 min med løping, og du har forbrent et stort antall kalorier samtidig som kondisjonen får kjørt seg godt. Med høy intensitet kan du også forbedre oksygenopptaket, som fører til økt prestasjon på flere arena.  Prioriter en løpetur dersom du ønsker effektiv kondisjonstrening!

Løping gir god samvittighet
Etter en treningsøkt med løping kan du legge deg på sofaen med god samvittighet. Du har gjort en god innsats, utfordret deg selv og forbedret formen din. Klapp deg selv på skulderen, og ros deg selv – godt jobbet!

Løping holder vekta stabil
Du forbrenner mange kalorier når du løper, noe som vil hjelpe deg å holde vekta der du vil den skal være.  Det er med andre ord fantastisk bra å løpe dersom vektnedgang eller stabilisering av vekta er et mål.

blogg_IMG_9119

blogg_IMG_9061

Løping kan gi deg «runner’s high»
Noen løpere opplever en følelse av letthet, overskudd, velbehag og godt humør etter en løpeøkt. En forklaring på dette kan være endorfinene som produseres under løping, som påvirker spesifikke områder i hjernen med økt aktivitet. Under en «runner’s high» oppleves alt som mer intenst, man får en følelse av at man svever og kan fortsette i det uendelige.


Vet du ikke makspulsen din? Ta kontakt med resepsjonen på ditt 3T-senter for å sette opp en gratis makspulstest med en av våre dyktige Treningsveiledere.


Løping reduserer risikoen for livsstilssykdommer
Løping senker blodtrykket, og reduserer sjansen for blodpropp og hjertestans! Med andre ord er løping en aktivitet som i høyest grad kan bidra til et friskere og lengere liv, med økt livskvalitet.

blogg_IMG_9088


Løping reduserer stress
Når du løper, frigjøres flere hormoner som effektivt motvirker både stress og depresjon. I en hektisk og stressende hverdag er det lett å bortprioritere løpeøkten, men i realiteten er den beste medisinen å snøre joggeskoene og begi seg ut på en liten løpetur – enten det er ute eller inne på mølla.

Løping styrker skjelettet
Når du løper, bærer du din egen kroppsvekt. Det vil si at du må flytte din vekt med ganske stor kraft for hvert skritt du tar. Dette styrker skjelettet ditt, og vil blant annet bidra til å minske faren for benskjørhet! Kroppen blir sterkere, du blir mer robust og tåler mer av utfordringene som møter deg i hverdagen. En løpeøkt i dag er derfor en god investering i kroppen du skal ha når du blir eldre.

blogg_IMG_9137

hits

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *