Sunne og gode energibarer er et godt alternativ som mellommåltid eller snack!
Bloggen har inngått et samarbeid med Elin Larsen, eier av matbloggen elinlarsen.net, der vi ukentlig vil gi deg oppskrifter på sunn og god mat som du enkelt kan lage selv. Første oppskrift ut er på sunne og gode energibarer som alle kan klare å lage!
Superdigge sunne energibarer
Forvarm ovn på 180 grader.
Du trenger:
120 gram nøtter
50- 60 gram havregryn
50 gram solsikker
30 gram linfrø
30 gram rosiner
10 gram tranebær
100 gr rå kokosolje
100 gr philadephia sjokoladepålegg
2 ss honning
1 ss (rå) kakaopulversalt
Legg alt på et bakepapir i ovn, og rist i ca 10 minutter. Gni av skallet på nøttene før de grov-/ finhakkes sammen med rosiner og hakkede tranebær.
Varm 100 gram rå kokosolje og tilsett 100 gram philadelphia sjokoladepålegg. Kok opp og visp. Røren vil nå skille seg, og sett kjele vekk fra varmeplaten. Tilsett 1-1/2 ts salt, 2 ss honning og visp inn. Tilsett tilslutt 1 ss (rå) kakaopulver og visp inn. Røren vil nå bli smidig, jevn og fin. Smak til.
Hell sjokoladefyllet i bollen med hakkede nøtter, frø, kjerner, havregryn, rosiner og tranebær. Vend godt inn. Finn fram en rektangulær form, gjerne bruk to former i størrelse 11*17 cm og legg plastfilm i bunn og kantene. Fyll et lite lag med sesamfrø i bunnen. Press massen tett og jevn sammen. Dryss sesamfrø på toppen. Pakk toppen inn med plastfilm, og ha lokket på. Avkjøl natten over. Neste dag skjær energibarere i passelige biter.
Tips: Benytt hard honning og kokosolje- ikke flytende.
Ser det ikke godt ut? Og de kan spises med god samvittighet! Ta gjerne turen innom bloggen til Elin for mer inspirasjon på matfronten.
Oppskriften er laget av Elin Larsen
– Jeg er lidenskapelig opptatt av mat, og bruker endel av fritiden til å kokkelere og fotografere maten jeg lager.
Blogg: elinlarsen.net // Facebook: elinlarsen.net
Genialt å lage energibarer selv, dette må jeg teste ut!