Nydelig laks med spenstig mangosalat!

Laks er noe av det enkleste å lage, samtidig som det er veldig sunt og smaker utrolig godt!

laks_mango

Fisk er noe av det sunneste du kan spise, og du kan spise så mye du vil med god samvittighet! Laks er for lengst blitt hverdagsmat i Norge, og det er godt for både helsen og vekten. Du kan steke, ovnsbake og woke den, eller kanskje skal du slenge laksen på grillen nå som det er grillsesong?  Laks passer godt til det meste, men laks med frisk mangosalat er en uslåelig kombinasjon! Matblogger Elin Larsen har satt sammen en nydelig oppskrift som alle kan klare å lage. En frisk salat av mango og spenstig chilli passer perfekt til laksen, og tar ikke mange minuttene å lage!

Laks og mangosalat for 2
2 stk laksefilet
1 avokado, terninger
1/3 agurk, terninger
1 mango, terninger
liten neve sukkerter, skåret på tvers
1/2 vårløk, finhakket
½ rød chili, finhakket
2 ss sitron- eller limesaft
2 ss olivenolje
1 ss mynte, finhakket
salt og nykvernet svart pepper

Tilberede laksen
Den enkleste metoden å steke laks på er å ovnsbake den. Forvarm ovn på 180 grader. Krydre laksefiletene med salt og pepper og la de ovnsbake i ca 10 minutter, og hvile i 5 minutter. Det beste resultatet får du ved å pannesteke laksen. La den steke 2-3 minutter på hver side til den er passe stekt. Laksen skal ikke være helt gjennomstekt, la den gjerne være litt rosa i midten. Laksen blir enda bedre om den for hvile noen minutter før den serveres.

Mangosalat
Rør olje, sitronsaft, mynte, chili og krydder sammen. Kutt alle råvaren opp og bland de forsiktig sammen. For å unngå at avokado blir brun så tilsett den først i sitronlaken. Syre hindrer at avokado blir brun. Vips – så har du en nydelig mangosalat med hint av spenstig chilli! Laks_mango

– Velbekomme –


elin1
Oppskriften er laget av Elin Larsen
– Jeg er lidenskapelig opptatt av mat, og bruker endel av fritiden til å kokkelere og fotografere maten jeg lager.
Blogg: elinlarsen.net  // Facebook: Elin Larsen


Blogglistenhits

One Comment on “Nydelig laks med spenstig mangosalat!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *