Spis mer brokkoli! Den er full av C-vitamin og stappfull av andre vitaminer og mineraler. Ikke bare er den en bombe av antioksidanter – den gjør seg veldig godt i salater også!
Matblogger Elin Larsen har laget en fantastisk god sommersalat med brokkoli og honningristede mandler. En sunn og enkel oppskrift du bare må prøve!
Brokkolisalat
1 brokkoli, små buketter
50 gram tranebær, grovhakket
50 gram honningristet mandler (oppskrift nedenfor)
½ rødløk, finhakket
liten neve fersk oregano, grovhakket
2 dl creme fraiche
1 liten ss honning
2 ss eplecidereddik
litt salt
Bryt brokkolibuketter og hakk stilken i små treninger. Legg i kaldt vann i 5 minutter. Skyll og tørk (anbefaler salatslynge). Visp sammen honning og eddik til honningen løser seg opp. Ha dette i creme fraiche og rør. Tilsett alt med unntak av mandlene. Rør alt godt sammen og smak til med salt.
Honningristede mandler
Forvarm ovn på 200 grader over- og under varme.
200 gram mandler
2 ss blomsterhonning
1/2 ts salt
Bland nøtter, honning og salt i en liten bolle. Bland godt slik at honningen blander seg med mandlene. Spre nøttene utover et bakepapirkledd stekebrett. Pass på at nøttene ikke rører hverandre. Varm ovnen til 200 grader og stek nøttene i ca 10 minutter. Hell umiddelbart nøttene over til et nytt bakepapir og spre nøttene slik at de ikke klistrer seg sammen. Avkjøl, og oppbevar mandlene på et rent norgesglass.
Best smaksresultat er når salaten står kjølig noen timer eller et døgn. Server den med honningristede nøtter som garnityr. Det smaker helt himmelsk – nyt smaken av sommer!
Oppskriften er laget av Elin Larsen
– Jeg er lidenskapelig opptatt av mat, og bruker endel av fritiden til å kokkelere og fotografere maten jeg lager.
Blogg: elinlarsen.net // Facebook: elinlarsen.net