This girl can

Ny motivasjonsvideo for jenter og kvinner tar nettet med storm!

jiggle_wiggleDet florerer av treningsvideoer som skal fortelle oss hvordan og hvorfor vi skal trene. En stor andel av disse filmene representerer et kroppsbilde som er uoppnåelig for de fleste jenter og kvinner, med definerte muskler og en lav fettprosent. I dag er det nesten forventet at du som jente skal ha både sixpack og en sprettrumpe som sitter høyt oppe på ryggen. Terskelen for å komme i gang med trening har blitt uendelig høy på grunn av altfor høye krav til kropp og prestasjon. Hva har skjedd?

Se video nederst i innlegget!

This Girl Can
I Storbrittania er det stor forskjell på antall kvinner og menn som er aktive med sport og idrett. I aldersgruppen 14-40 år er det så mye som 2 millioner færre kvinner enn menn. Til tross for dette oppgir 75 % av alle spurte kvinner at de ønsker å være mer aktive. Videre undersøkelser på hva som stopper kvinner å snu sine ambisjoner til virkelighet viser at frykten for å bli forhåndsdømt – på grunn av utseendet, evne eller hvordan de velger å bruke tid på seg selv – hindrer kvinner i alle aldre fra å begynne å trene.

sport_england_hot_and_not_bothered (3)«Jeg må komme meg i litt bedre form før jeg melder meg inn på treningssenteret» er en uttalelse man hører stadig vekk. Frykten for å gjøre ting feil eller bli sett på som utrent blir så dominerende at resultatet blir mindre aktivitet. Treningssenteret skal være en arena der man er velkommen uansett kropp og fysisk form. Det er der man kan starte som helt ny,  og få help med treningen og veiledning for å ta sunne valg når det kommer til trening og kosthold. En trygg arena hvor man verken skal bli fordomsdømt eller uglesett fordi man har noen ekstra kilo over hoftene. Trening er for ALLE!

This_girl_can
Ny vri på treningsvideo
Som et motstykke til et forvrengt treningsbilde har det kommet en litt annerledes motivasjonsvideo, som har tatt nettet med storm. I videoen får vi se treningsglade kvinner i forskjellige former og fasonger som driver med ulike former for trening og idrett. Videoen er laget av Sport England i Storbrittania, og er en del av kampanjen This Girl Can. Kampanjen har et flott budskap – alle jenter og kvinner kan drive med trening og idrett uansett hvilken form og størrelse de måtte ha! Se videoen og del den med dine venner. Hvis disse jentene kan så kan du også!

– hva synes du om filmen? –


forfatter_monica Innlegget er skrevet av Monica Halvorsen Berg – Gruppekoordinator for 3T-kjeden og bloggansvarlig. Monica har lang og bred erfaring innen treningsbransjen.

Kontakt: monicahb@3t.no


Blogglisten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *