Forza Ranheim Gatelag!

Det er med ydmykhet og stolthet at vi på 3T kan si at vi støtter idretten i Trondheim. Ikke bare toppidrettsklubber som Byåsen Elite og Kolstad Håndball, men først og fremst breddeidrett. 3T støtter en lang rekke idrettslag hvor barn og ungdom får utfolde og utvikle seg på egne premisser. Ekstra spesielt og inspirerende er det at vi også bidrar og støtter lag som Ranheim Gatelag. For denne gjengen betyr trening og samhold alt.

– Det er mange grunner for ikke å komme på trening. Men det er mange flere grunner for å komme.
Dette er et mye brukt mantra blant spillerne på Gatelaget.

Ranheim Gatelag er et tilbud for mennesker som har eller har hatt rusrelaterte utfordringer. Gjennom idrettens kraft og i en tydelig tilhørighet til klubben skal vi tilrettelegge for fellesskap og mestring slik at hver enkelt skal kunne ta ansvar for sin utvikling og sin drøm. Klubben gjør det mulig å skaffe seg faste rutiner, meningsfull aktivitet og mestring. Et utgangspunkt for varig endring, og det viktigste av alt, i et trygt og inkluderende rusfritt fellesskap.

Gjennom handling skal Ranheim Fotball Topp styrke fellesskap og forhindre utenforskap.

Laget møtes til trening 2-3 ganger hver uke, både på fotballbanen og på 3T-Ranheim. Da spilles det treningskamper, de deltar i regionale turneringer, cuper og landsturneringer. Kenneth Iversen  har vært med laget siden oppstart og han forteller med stolthet at de nå har vunnet regionmesterskapet fire ganger på rad og at neste mål er sommerens landsturnering i Bodø, hvor de også satser på å hente hjem gullet. – Vi gleder oss, sier Kenneth entusiastisk.

Kenneth Iversen har lang fartstid i klubben, både som ansatt og som spiller.

I tillegg er det stort fokus på å pleie det sosiale fellesskapet med eksempelvis pizzakvelder, champions league kvelder med storskjerm, gokart og bowling. Kenneth forteller at laget nylig var på fellestur til Napoli hvor de så hjemmelaget møte AC Milan på Maradona Stadion, en opplevelse for livet, sier han stolt. Slike utflukter og turneringer realiseres med hardt dugnadsarbeid fra laget og støtte fra partnere og næringsliv tilknytta klubben. Selv om klubben hovedsaklig har fotball som primæraktivitet, har de fått prøve seg på flere andre idretter, både futsal, håndball og ishockey for å nevne noe. Kenneth trekker frem at de spilte håndballkamp i Kolstad Arena som oppvarming for Kolstad Håndball som en unik opplevelse. Klubben har gitt dem muligheter de ikke kunne fått andre steder, sier han.

Latteren sitter løst på banen. Relasjonsbygging og godt samhold er nøkkelen til klubben.

Et veldig viktig poeng er at deltakelse på laget også gir muligheter for arbeidstrening i egen klubb og hos sponsorer/partnere. – Tilrettelagt arbeid er kjempeviktig, og en del av det gatelaget skal være, sier Eva Hansen, som jobber i Ranheim Fotball, og er en av primus motorene for hele prosjektet. – Det skal gi deltakerne flere muligheter, enn bare fotball og trening. Gatelaget skal være et springbrett og gi en mulighet for gode overganger på flere områder i livet, forteller hun.

Spillerne gir alt på trening, men 90 minutter på banen tar på, selv for den beste!

Eva vil påpeke viktigheten av prosjektet. At det ikke kun dreier seg om å vinne på fotballbanene, men at de kan bruke krafta til fotballen til noe som er større enn seg selv. Fellesskapet og laget representerer noe større. Hun er stolt over at Ranheim Fotball tar samfunnsansvar med å tilby en arena som det gatelaget representerer. Og vi på 3T kunne ikke vært mer enige, det er fantastisk morsomt og en no-brainer at vi ønsker å støtte prosjekter som dette. Vi ønsker de tøffe spillerne på gatelaget lykke til fremover, både på fotballbanen og på “hjemmebanen”.

Spillerstallen til Ranheim Gatelag varierer fra ca 15-20 spillere. Her representert med et herlig utvalg!

Vil du vite mer om Ranheim Gatelag, eller kanskje du kjenner noen som kunne blitt med? Ta kontakt med teamet i Ranheim Fotball: