Trening gjør meg til en bedre versjon av meg selv!

For Jon-Sigve Bang (37) har trening alltid vært en enkel og viktig prioritering. Siden han kan huske har trening vært en naturlig del av livet, og ikke minst noe han synes er gøy! – Før familie og jobb tok opp mye tid var det lett å få tid til trening. Nå må jeg i større grad prioritere og planlegge for å få det til. For at jeg skal fungere best mulig i både familielivet og på arbeid er det å få trent helt nødvendig.

Jon-Sigve er tobarnsfar og administrerende direktør for Heimdal Eiendomsmegling. En jobb som krever mye tid og energi, og med et hektisk familieliv er likevel arbeidsdagen sjeldent ferdig kl. 16:00. Hvordan får han egentlig tid til å trene når både jobb og familieliv krever sitt? – For meg handler det om å prioritere trening, selv om man kanskje ikke føler at man har tid. Jeg ser på det slik, det er tre viktige ting i livet; familie, jobb og trening. I den rekkefølgen. Ved å prioritere trening, blir jeg en bedre versjon av meg selv både for familien og arbeidsplassen. Både Jon-Sigve og samboeren er flinke til å gi hverandre tid og rom for trening. I senere år har de også begynt å knytte kvalitetstid opp mot fysisk aktivitet. – Sammen med venner melder vi oss på løp i andre byer og kombinerer storbyferie, voksentid og opplevelse med trening. Det gir oss begge felles treningsmål, som i seg selv er ganske motiverende!

Vi ser at å tilrettelegge for trening gir veldig mye tilbake til bedriften. Den åpenbare verdien er selvsagt at trening bidrar til bedre fysisk og mental form hos de ansatte, men det gir også mange fordeler til oss som arbeidsgiver; lavere sykefravær, økt effektivitet og generelt gladere ansatte og et bedre arbeidsmiljø.

Arbeid forankret i trening
I den tiden Jon-Sigve har vært adm.dir for HEM, har hans holdninger rundt trening blitt godt forankret i bedriften. Der legges det til rette for at ansatte skal få trene i arbeidstiden, enten gjennom egentrening eller felles treningsøkter som spinn eller Hiit-timer. – Det å legge til rette for trening gir så mye tilbake til bedriften. Det bidrar til bedre fysisk og mental helse hos ansatte  og fordeler som lavere sykefravær, økt effektivitet og generelt gladere ansatte som bidrar til å skape et godt arbeidsmiljø.

Fast trening en gang i uka gir oss gladere ansatte og et sterkere samhold!

Fysisk aktivitet og fest
Det sosiale preges også av hans syn på aktivitet. – Å skape samhold rundt en fysisk aktivitet erfarer jeg er mye mer givende enn en vanlig fest, selv om det også selvfølgelig er gøy. En bekjent av meg sa det så fint: Flere og flere bedriftsledere velger å kombinere fysisk aktivitet med sosiale sammenkomster, og den støtter jeg! 

Hvorfor ikke ta en fjelltur etterfulgt av en hyggelig middag? 
Det setter de ansatte veldig pris på! Han forteller også at han opplever en endring i forretningslivet med tanke på trening. Det er flere kunder som er positive til møter dersom det innebærer en fysisk aktivitet. Hvorfor ta møtet rundt et bord, når man kan spille en runde squash eller ta en skitur? Folk er positive til trening, og det er forfriskende herlig!

Spinnsalen på 3T-Fossegrenda benyttes regelmessig av den spreke gjengen i Heimdal Eiendomsmegling.

SPREK bedrift

Vår ukentlige bedriftstime er med på å bygge et godt og inkluderende arbeidsmiljø, forteller Jon-Sigve. Det skaper en lagfølelse når du får trene sammen med gode kollegaer og vi sammen kan kjenne på den fantastiske følelsen etter endt treningsøkt! Det blir et samlingspunkt for ulike avdelinger og gir oss en helt annen relasjon. Vi benytter oss av både spinning og tabata, to treningsformer som har blitt veldig godt mottatt av våre ansatte. Timene passer oss bra, for der kan alle tilpasse treningen ut ifra sitt nivå. Alle kan delta, og det blir et utrolig godt samhold av det!

3 gode grunner til å velge bedriftstimer

  • Fokus på fellesskap
  • Man motiveres av hverandre
  • Treningen tilpasses alle som er med

Vil du vite mer om SPREK bedrift og hva vi tilbyr? Sjekk ut nettsiden vår eller ta kontakt på bedrift@3t.no.