Laksegrateng er ikke bare sunt og godt, det er også enkelt og lage og smaker like godt kald som varm! Perfekt restemat til lunsj og kveldsmat.
Denne nydelige oppskriften er laget av matblogger Elin Larsen. Ta gjerne en tur innom bloggen hennes for flere gode oppskrifter! Trykk her for å komme til bloggen.
Sunn og god laksegrateng
Oppskrift er beregnet til 4 personer
100 gram fullkorn makaroni, tørrvare
500 gram laksefilet
1 purreløk (200 gram) , skivet (kun det hvite)
1/3- 1/2 ts chilipulver
1/2 blomkål, små buketter
100 gram spinat, grovhakket
1 boks crème fraîche
2 ts dijonsennep
salt, pepper og sitronsaft
litt revet parmesan (kan utelates)
Kok pasta slik anvist på pakken. Like før pastaen er al dente, så hell ut vannet og skyll straks med kaldt vann. Avkjøl.
Tilbered og stek laksen slik:
- Skyll fisken i kaldt vann, og la renne av
- Krydre rikelig med nykvernet pepper og salt på den ene siden (ligger opp). Riktig mengde krydder er viktig. Ofte krydres fisken for lite- prøv deg fram.
- Varm en stekepanne på middels varm
- Hell i olivenolje (når oljen treffer stekepannen og du ser den renner litt, da er pannen varm nok- ikke la den være alt for varm).
- Legg kryddersiden ned i stekepannen
- Krydre med salt og nykvernet pepper
- Stek i maks 2- 1/2 minutt
- Snu fisken
- Stek fisken 2- 1/2 mintt
- Legg fisken over på et fat
- La fisken hvile i minimum 4-5 minutter
I hviletiden trekker saftene seg tilbake i fiskekjøttet, som nettopp gjør at fisken er sinnsyk saftig. Riktig menge salt og pepper får fram den deilige laksesmaken. En god regel når det kommer til steking av kjøtt er: lik steke- og hviletid= saftig kjøtt.
Surr purreløk i olivenolje sammen med chili og blomkålbuketter i noen minutter. Tilsett spinat og surr til den faller sammen. Hell over crème fraîche, sennep og rør inn. Smak til med salt, pepper eventuelt litt sitronsaft.
Smør en ildfast form, legg i laksestykkene, pasta og tilslutt spinatblandingen. Dryss over litt parmesan. Ovnsbak gratengen i 10 minutter på 200 grader.
Oppskriften er laget av Elin Larsen
– Jeg er lidenskapelig opptatt av mat, og bruker endel av fritiden til å kokkelere og fotografere maten jeg lager.
Blogg: elinlarsen.net // Facebook: elinlarsen.net