Soyalaks med quinoasalat

Dagens middagstips er en spennende laksemiddag, med quinoa som er et næringsrikt alternativ til ris og poteter. Blandet med urter og andre godsaker blir dette en nydelig hverdagsmiddag som ikke krever all verdens tid.

Soyalaks-med-salatMatblogger Elin Larsen har alltid vært glad i mat fra havet. Hun har satt sammen en næringsrik og god laksemiddag som alle kan klare å lage! På elinlarsen.net finner du flere gode oppskrifter som vil falle godt i smak!

SOYALAKS MED QUINOASALAT:
Oppskriften beregnet for 4 personer

1 dl ketjap manis
ca ½- 1 rød chili, finhakket
1 fedd (stor) hvitløk, finhakket
1 vårløk, finhakket
1 ss (raus skje) sesamfrø
saft fra 1/2 lime
1 ts finrevet ingefær
800 gram fersk laksefilet, 200 gram pr person

Bland alle ingrediensene til soyasausen med unntak av laksen. Liker du maten litt sterk kan du tilsette en hel chili- prøv deg frem etter ønsket styrke. Stek laksen i olivenolje på middels sterk varme i 2- 3 minutter på hver side. Hell sausen over fisken og la den småsteke på lav temperatur i 1 minutt og la laksen hvile i minimum to minutter.

QUINOASALAT MED KORIANDER:
3 dl quinoa eller couscous
1 liten boks mais (ca 200 gram)
en stor neve koriander, grovhakket
100 gram frosne erter
2 ss olivenolje
½ limesaft

Kok quinoa etter anvisning på pakken. De siste minuttene tilsett frosne erter og vend inn. Avkjøl quinoa før koriander, mais, limesaft og olivenolje vendes inn. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer limesaft.

SOYALAKS-OG-QUINOA

– hva skal du ha til middag i dag? –


elin1 Oppskriften er laget av Elin Larsen

– Jeg er lidenskapelig opptatt av mat, og bruker endel av fritiden til å kokkelere og fotografere maten jeg lager. Blogg: elinlarsen.net // Facebook: elinlarsen.net


Blogglisten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *