Bli ny med 3T og Høyer

I mars annonserte vi muligheten for å få delta på et bli ny-prosjekt med 3T, der to personer skulle få trene gratis i ett år og få full oppfølging av et ekspert-team i en periode på fem måneder. 

Et nøye sammensatt trenings- og kostholdsprogram  personlig trener, fysioterapeut og ernæringsfysiolog fra 3T-Helse, som skulle få to heldige vinnere opp av sofaen og i bedre fysisk form. 3Tshop.no skulle stille med flotte treningsklær, og til slutt skulle det hele toppes med en makeover og bli ny-dag med Høyer Trondheim. Møt paret vi valgte ut – Elin og Petter Johnsen!

Bli_ny

Møt Elin og Petter
Ekteparet bor i Trondheim, og har forskjellig erfaring med tidligere trening. Petter på 56 år jobber som prosjektkoordinator i Ramirent. Han liker godt både terreng- og landeveissykling ute, så vel som spinning innendørs. Første gang han ble medlem på 3T var i 1987, og etter flere omganger som medlem meldte han seg sist inn i 2013. Elin er 46 år, og har trent moderat i forkant av denne utfordringen. Hun forteller om kroniske smerter som gjør det vanskelig å finne motivasjon til å trene. I tillegg sliter hun med angst og depresjoner, og sammen har dette tvunget henne til å ta pause fra jobb. Denne muligheten kommer på et tidspunkt hvor både Petter og Elin trenger redskapene 3T gir dem til å ta kontroll over hverdagen med hans evigvarende husprosjekter, hennes kropp som ikke vil samarbeide, og alle andre utfordringer hverdagen byr på.

3t_bli ny_dag1_1752

Petter har i lang tid vært glad i både terrengsykling og spinning, men treningen har vært både ustrukturert og uten klare målsetninger. 

3t_bli ny_dag1_1730

Elin har tidligere periodevis deltatt på gruppetrening, men smertene har gjort treningen vanskelig å gjennomføre og motivasjonen har uteblitt. 


3T-Teamet
3T har satt sammen et dyktig team for å skape Petter og Elins nye hverdag, og det er spennende å følge et par med så store kontraster. Petter har allerede en veletablert treningsglede som krever ny inspirasjon og et utvidet aktivitetsrepertoar. Elin er derimot i startfasen, og trenger motivasjon og ikke minst kunnskap til å etablere og opprettholde nye vaner. Personlig trener David Folde Sommersvold fra 3T-Rosten og fysioterapeut Kay Skagseth fra 3T-Helse, legger opp treningsprogram og trener dem gjennom hele perioden. Coach Knut Olav Gunnerud fra 3T-Helse skal hjelpe Petter og Elin med å endre tankesettet samtidig som kroppen endres. Ved å ta for seg livshjulet – karriere, helse,  økonomi, kjærlighet, osv – og kartlegge nåværende situasjon, er det lettere å finne ut hva man skal gjøre for å komme nærmere deres ønskede situasjon.

Til sist er det ernæringsfysiolog Lena Brose, tidligere ansatt i 3T-Helse, som analyserer og legger opp kostholdet Petter og Elin skal følge. De får med andre ord full oppfølging på alle plan, slik at de sammen starte et nytt og bedre liv med 3T.

Veien videre
Alle bitene er viktige for å få et stort puslespill til å gå opp, og fremover vil bloggen ta for seg  noen av treningene de har gjennomført og treningsprogrammene de har fulgt, se nærmere på coachingdelen, kostholdsveiledningen, men også ikke minst få høre noen av Elin og Petter sine egne tanker og refleksjoner underveis i prosessen.

Både Elin og Petter ønsker å bruke denne muligheten til å komme i bedre fysisk form, samt få en pekepinn på hvilke enkle og effektive valg i matveien og hverdagen som kan bidra til å bedre deres helse.

På 3T har vi gitt den hjelpen vi føler en nødvendig for å gjøre akkurat dette. Elin og Petter skal få god og nyttig hjelp, både i form av veiledning til gode og sunne matvalg, gunstige treningstyper/øvelser og coaching som kan bidra til at fysisk aktivitet og riktig kosthold blir en naturlig del av deres hverdag! Da kjører vi i gang!

3t_bli ny_dag1_1720

Følg med på bloggen fremover, i neste innlegg kan du lese mer om parets første møte med trenerne sine.


thale_tremoen_3tbloggsignaturInnlegget er skrevet av Thale Tremoen
– Gruppekoordinator ved 3T-Midtby’n. Thale er utdannet adjunkt og har lang erfaring i idrett, blant annet som eliteseriespiller i håndball.
midtbyn.aerobic@3t.no


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *