«… Ingen er vel så svake?»

Elin og Petter Johnsen fra «Bli ny med 3T og Høyer» snakker ut om sitt første møte med personlig trener på 3T-Rosten. En treningsøkt som ga et sterkt inntrykk og en oppvekker, og ble til starten på en nytt og sprekere liv. Fikk du ikke med deg det første innlegget om dette paret? Da kan du lese det her

Hvilke forventninger hadde dere til første treningsøkt med personlig trener?
Jeg hadde forventet at min kondisjon var laber og at jeg ikke har så mye styrke, men her ble det raskt konstatert at formen var dårligere enn forventet, sier Elin.

Jeg hadde egentlig ikke tenkt noe spesielt over det, men regnet med at det ble litt hardkjør i og med at vi skulle kartlegges, legger Petter til.

bliny_aug2015-2006

Hvordan opplevde dere å trene med PT?
Motiverende gutter som klarte å pushe meg slik at jeg ga det jeg hadde – og litt til. Jeg oppdaget at jeg har mye å gå på når det gjelder absolutt alt unntatt kondisjon. Her merker jeg at jeg ikke har utført systematisk styrketrening før, sier Petter.

Ja, utrolige trenere, som virkelig var motiverende og viste forståelse for mine plager. Jeg følte meg trygg, og ga mye mer enn jeg ville gjort alene, sier Elin.

Hva gjorde dere under treningsøkten?
Både kondisjonstest og ulike styrketester ble gjort, sier Petter.

På kondisjonstesten sitter jeg igjen med en følelse av å ha fått halsbetennelse etter den runden på mølla, og selv etter to timer er den følelsen der. Kroppen har nok vært på et nivå den aldri har vært før, legger Elin til.

Til info, testene var som følger: 12 minutt løping på mølle, push-ups (i smithmaskin hos Elin, på gulv til Petter), benkpress, kroppsheving (nedtrekk hos Elin), beinpress og planke (ble kun gjennomført av Petter).

bliny_aug2015-1996Vil du bestille time hos personlig trener? Les mer her.

Hvilken følelse satt dere igjen med etter treningsøkten?
Det var tungt, forteller Petter. Kondisjonsdelen var der jeg klarte meg best, men jeg er litt skuffet over noen av styrkeøvelsene. Derimot er følelsen i kroppen god, men jeg hadde ikke så mye igjen å gi på styrkedelen etter kondisjonstesten. Dette med personlig trener er helt nytt, og jeg synes det var supert, inspirerende og ga mersmak. Jeg gleder meg til fortsettelsen og ser muligheten i å endelig tørre benytte meg av de 3*50 minuttene personlig trener jeg fikk av Elin til jul også, sier Petter.

For min del var det nesten flaut og på styrkedelen på overkropp slet jeg veldig, sier Elin. Det finnes ikke styrke i det hele tatt, men dette kan jo bare gå en vei, OPP!, legger hun til. Herregud, hva har jeg begitt meg ut på, streifet hodet mitt flere ganger. Men så slår viljen og håpet til og jeg vet jeg vil og skal klare det, sier Elin.

bliny_aug2015-2093Hvilke tanker har dere om fortsettelsen etter at første PT-økt er unnagjort?
Testen var for å kartlegge, og jeg gleder meg til fortsettelsen og hva som kommer ut av den. Vi trener i fine lokaler uten stress. Jeg mistenkte at jeg har feil kosthold i forhold til treningen jeg gjør, noe kroppsanalysen (som var en del av dagens test) også konstaterte. Jeg gleder meg til hva som kommer ut av denne perioden, sier Petter.

Det vil bli tøft, og jeg er skuffet over meg selv etter økten. Jeg var litt redd for at de skulle mene jeg ikke ga nok, for ingen er vel så svake?. Jeg håper likevel og tror at innen vi er i mål har jeg sikkert oppnådd masse. Dette er et press som driver meg fremover, for jeg har noe å bevise – først og fremst for meg selv og for alle som sliter med smerter og sykdom. Mange tror smerter er farlige og blir dermed også inaktive og du havner i en ond sirkel. ”Been there, done that!”. Men jeg er og vil være et bevis på at trening er bra og hjelper på smertene, sier Elin.

bliny_aug2015-2037Ekspert-teamet
Elin og Petter får tett oppfølging av et faglig team som fungerer som et støtteapparat gjennom hele prosessen, både når det kommer til det faglige, fysisk trening, kosthold og mentalt arbeid. Teamet er nøye satt sammen på bakgrunn av sin kompetanse, slik at Elin og Petter skal kunne få best mulig oppfølging og hjelp i overgangen til et nytt og sprekere liv. I tillegg til trening og samtaler med fysioterapeuter og personlig trener ved 3T-Helse har paret også fått tett oppfølging av ernæringsfysiolog Lena Brose, tidligere ansatt i 3T-Helse.

3t_trenere_bli nyFølg med videre på bloggen for å lese resten av historen til Bli Ny-paret. I neste innlegg vil du få se treningsplanen personlig trener har satt opp til Elin og Petter i den påfølgende perioden.


thale_tremoen_3tbloggsignaturInnlegget er skrevet av Thale Tremoen
– Gruppekoordinator ved 3T-Midtby’n. Thale er utdannet adjunkt og har lang erfaring i idrett, blant annet som eliteseriespiller i håndball.
midtbyn.aerobic@3t.no

 


One Comment on “«… Ingen er vel så svake?»”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *