Hjemmelagde fiskepinner smaker utrolig godt, og er ikke så vanskelig å lage som man kanskje skulle tro! Matblogger Elin Larsen gjør det enkelt og serverer fiskepinnene i fullkornswrap toppet med deilig tilbehør.
Fiskewraps (for 4 personer)
500 gram torskefilet (aller helst fersk fisk)
2 egg, sammenpisket
1 dl hvetemel
salt og pepper
panko eller griljermel
litt sesamfrø
finhakket persille
Salt torsken og la den trekke i 15 minutter. Skyll og tørk den godt. Skjær fisken som fiskepinner.
Visp egg i en bolle. Rør sammen salt, pepper og mel på en tallerken. Rør panko og sesamfrø på en annen tallerken. I alt skal det være tre tallerkener.
Vend fiskepinnene først i mel, så i eggblandingen og tilslutt i panko- sesamfrøblandingen. Legg fiskepinnene over på en tallerken mens resten av retten forberedes. Stek fiskepinnen gyldne og sprø i smør.
Er du på utkikk etter flere oppskrifter? Sjekk ut matbloggen til Elin her.
Kålsalat
½ hodekål, finsnittet
5 ss olivenolje
2 ss finhakket koriander
limesaft
1 vårløk, finsnittet
3-4 ss kapers, grovhakket
salt og pepper
Rør sammen alt med unntak av kålen. Smak til. Hell dressingen over kålen og vend den godt inn. La kålsalaten marinere, aller helst i 30 minutter.
Server fiskepinnene sammen med kålsalat, remulade og gjerne noen dråper lime over. Smaker himmelsk!
Oppskriften er laget av Elin Larsen
– Jeg er lidenskapelig opptatt av mat, og bruker endel av fritiden til å kokkelere og fotografere maten jeg lager. Blogg: elinlarsen.net // Facebook: elinlarsen.net