Kalkun er et proteinrikt kjøtt med lavt innhold av fett, som passer perfekt til å tilsette i salater! Denne salaten laget av matblogger Elin Larsen er nydelig på smak, har perfekt konsistens og en variasjon av rikelige smaker; langtidsstekt kalkunfilet, bladsalat, myk avokado, fiken, crunchy brødkrutonger, litt seige søte honningristet pekannøtter med deilig ost og andre godsaker.
Kalkunsalat med honningristet pekannøtter (2 personer)
300 gram kalkunfilet eller kyllingfilet
4 ferske fiken delt i 4
1 pk feldsalat
½ avokado
50 gram geitost
brudkrutonger
karameliserte pekannøtter
Karamelliserte pekannøtter:
150 gram pekannøtter
2 ss honning
1 ss glukose
1/2 ts salt
Bland nøtter, honning, glukose og salt i en liten bolle. Spre nøttene utover et stekebrett kledd med bakepapir. Pass på at nøttene ikke rører hverandre. Varm ovnen til 200 grader og stek nøttene i ca 10 minutter. Avkjøl, og oppbevar de karamelliserte pekannøttene på et lufttett glass.
Velbekomme! 🙂
Oppskriften er laget av Elin Larsen
– Jeg er lidenskapelig opptatt av mat, og bruker endel av fritiden til å kokkelere og fotografere maten jeg lager. Blogg: elinlarsen.net // Facebook: elinlarsen.net