Kalkunsalat med honningristet pekannøtter

Kalkun er et proteinrikt kjøtt med lavt innhold av fett, som passer perfekt til å tilsette i salater! Denne salaten laget av matblogger Elin Larsen er nydelig på smak, har perfekt konsistens og en variasjon av rikelige smaker; langtidsstekt kalkunfilet, bladsalat, myk avokado, fiken, crunchy brødkrutonger, litt seige søte honningristet pekannøtter med deilig ost og andre godsaker.

Kalkunsalat

Kalkunsalat med honningristet pekannøtter (2 personer)
300 gram kalkunfilet eller kyllingfilet
4 ferske fiken delt i 4
1 pk feldsalat
½ avokado
50 gram geitost
brudkrutonger
karameliserte pekannøtter

Karamelliserte pekannøtter:
150 gram pekannøtter
2 ss honning
1 ss glukose
1/2 ts salt

Bland nøtter, honning, glukose og salt i en liten bolle. Spre nøttene utover et stekebrett kledd med bakepapir. Pass på at nøttene ikke rører hverandre. Varm ovnen til 200 grader og stek nøttene i ca 10 minutter. Avkjøl, og oppbevar de karamelliserte pekannøttene på et lufttett glass.

Kalkunsalat-med-fiken-og-geitost

Velbekomme! 🙂


elin1 Oppskriften er laget av Elin Larsen

– Jeg er lidenskapelig opptatt av mat, og bruker endel av fritiden til å kokkelere og fotografere maten jeg lager. Blogg: elinlarsen.net // Facebook: elinlarsen.net


Blogglisten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *