Trening på blå resept?

«Bli ny med 3T» er over og Petter og Elin sitter igjen med ny lærdom som skal hjelpe dem i livet deres framover. De nye tankene og erfaringene har endret livene deres totalt, og dårlige vaner er blitt korrigert til gode rutiner som de i løpet av perioden har fått se og føle hvordan fungerer.

3t_bli ny_1462

Elin og Petter med coach Knut Olav Gunnerud fra 3T-Helse

Noen av deres største utfordringer har vært å endre kostholdet slik at de kan fungere bedre i hverdagen. Både kosthold og trening har vært preget av lite variasjon som de ønsket å endre, og fikk redskapene til å klare underveis i denne prosessen. Det at de har to gutter, som ikke nødvendigvis ville godta eller være med på endringene som ble gjort, med like positiv holdning som foreldrene, var også en stor utfordring.

Det å lære seg hva som er sunt og hvorfor det er sunt tok også tid, og tiden de brukte på matvarebutikken var i starten dobbelt så lang. Elin innrømmer dermed at det for dem derfor var store omveltninger og mye som skjedde på kort tid.
– Det er ikke det at jeg ikke prøver eller ikke vil, jeg trenger bare litt ekstra tid, sier hun.
– Jeg må få lov til å rekke å henge med.
De påpeker selv hvordan de ikke visste bedre, og at veien har vært lang og tøff fra intetanende til mye kunnskap på kort tid.

bliny_aug2015-2093

Ikke alle dager var like god for Elin, men hun kom seg gjennom med glans!

Mental styrke
Livet er uforutsigbart og skjørt, og Elin forklarer situasjonen etter farens død som om kroppen ikke ville og at motivasjonen manglet. Det å føle seg sliten og at livet er et ork, er demotiverende og gjør det fristende å falle tilbake i gamle, enkle vaner. Men Elin sier også at når kroppen ikke fikk treningen den nå hadde blitt vant til, kom smertene tilbake.
– Det føltes ikke godt å kjenne at kroppen ikke ville, men denne kroppen er bygd for trening og her er det bare å brette opp ermene, sier Elin bestemt.
– For det handler ikke bare om å ville det og hvor mye du vil det. Det handler om å være der mentalt, slår hun fast.

3t_trenere_bli ny

Teamet fra 3T-Helse som har hjulpet paret gjennom «Bli Ny med 3T»

Trening på blå resept
Denne opplevelsen har vært med å bygge selvtillit hos begge. Ved å være tålmodige og sterke gjennom stormene har de fått en forbedring, både mentalt og med trening og kosthold. Selv om det har vært mange utfordringer er de begge enige om at det er utelukkende flest positive opplevelser med denne prosessen.
– Denne opplevelsen skulle vært på blå resept, slår Petter fast.
– Det er ingenting jeg føler har vært negativt.

10 bli ny video_1 petter resultat m tekstTreningsklær fra 3T-Shop!

11 bli ny video_elin resultat

Elin og Petter har vært gode støttespillere for hverandre – og det har gitt resultater!

Målene som er satt trenger ikke alltid handle om kilogram tapt, eller hvor mange flere push-ups man nå klarer. Målet bør og kan være så mye mer langsiktig. Ved å ha som mål å endre forståelsen av egen kropp, forståelsen av hvordan kroppen kan brukes, teste kunnskapen man har tilegnet seg – og å bruke den nye lærdommen for alt det er verdt videre, er et mål å strekke seg etter!

3t_bli-ny_1391

En strålende innsats av Elin og Petter!

«Bli Ny med 3T» er et prosjekt ledet av 3T-Treningssenter, i samarbeid med flere partnere. 3T-Helse stilte med fysioterapeuter, personlige trenere, coach og ernæringsfysiolog som jobbet tett sammen med paret i fem måneder. 3T-Treningssenter sponset Elin og Petter med hver sitt årsmedlemskap på 3T, og 3T-Shop stilte med freshe treningsklær for paret gjennom hele perioden. Etter at fem måneder hadde gått stilte Høyer Trondheim med en make-over, der paret fikk flotte klær og ble kledd opp av stylist. Kvelden ble til slutt avsluttet med en nydelig 7-retters middag på TAG Restaurant i Trondheim.


thale_tremoen_3tbloggsignaturInnlegget er skrevet av Thale Tremoen
– Gruppekoordinator ved 3T-Midtby’n. Thale er utdannet adjunkt og har lang erfaring i idrett, blant annet som eliteseriespiller i håndball.
midtbyn.aerobic@3t.no

 


Signatur_Tonje (3)Innlegget er skrevet av Tonje Lien Wold
– Resepsjonsansvarlig ved 3T-Midtbyn. Tonje har en bachelorgrad i journalistikk og jobber med sin mastergrad i engelsk. Hun har også startet på sin utdanning som personlig trener ved NIH.
midtbyn.resans@3t.no


Blogglisten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *