Gulrotsuppe med appelsin og chili

Supper er rett og slett genial mat. Ofte med et høyt næringsinnhold, mye smak, ulike varianter samt lettvint mat som grenser til det gøyale. Elin Larsen har laget en nydelig gulrotsuppe med appelsin og chili. Den er enkel og rask å lage, og kan nytes både varm og kald.

gulrotsuppe-med-chili-og-chorizo

Gulrotsuppe med appelsin og chili (4 personer)
700 gram gulrøtter, omtrent 7 middels store
1 løk, hakket
2 hvitløkfedd, finhakket
1 ss finrevet fersk ingefær
1 rød chili, finhakket
3 dl ferskpresset appelsinjuice
7 dl kyllingkraft (eventuelt buljong)
salt og kvernet pepper

Garnityr
Litt finsnittet rød chili
Koriander
Chilliflakes
+ 100 gram chorizo

Fremgangsmåte
Grovhakk løk og hvitløk. Fjern frøene i chilien ved å skjære den på langs og skjær den i skiver. Skrell gulrøttene og skjær dem i biter. Varm olje i en gryte og fres løk noen minutter og tilsett hvitløk, chilli, gulrot og ingefær og stek litt til. Tilsett kraften og appelsinjuice. Legg på lokk og la suppen småkoke i ca. 20 minutter.

Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller blender, og smak til med salt og pepper.

gulrotsuppe-med-chili-og-ingefaer

Du kan servere suppen både kald og varm.
Varm: Server suppen med stekt chorizo, mye deilig koriander, fersk chili og noen dryss chiliflakes.

Kald: Server suppen, gjerne som en forrett med mye koriander, skivet chili, chiliflakes og noen drag med pepperbøssen.

Ønskes vegetarsuppe bruk grønnsakskraft eller buljong og dropp chorizo.


elin1 Oppskriften er laget av Elin Larsen

– Jeg er lidenskapelig opptatt av mat, og bruker endel av fritiden til å kokkelere og fotografere maten jeg lager. Blogg: elinlarsen.net // Facebook: elinlarsen.net


Blogglisten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *