Hva med å prøve en frokost utenom det vanlige i helgen? Huevos Rancheros er en kjent, tradisjonell frokost fra Mexico, bestående av stekte egg med tomat og chili som ofte serveres i tortilla. Det finnes mange varianter av frokosten, både med og uten kjøtt, og den kan fint nytes til både lunsj og middag selv om den er mest kjent som frokost. Matblogger Elin Larsen har laget en smakfull variant som også passer fint for deg som er vegetarianer. Lefsene er droppet her, men de kan godt inkluderes om du ønsker det. Ta gjerne en titt innom bloggen til Elin her.
Huevos Rancheros (4 porsjoner)
4 egg
1 gul løk
½-1 rød chili, finhakket
1/2 ts paprikapulver
1 fedd hvitløk, finhakket
100 gram spinat, vasket og skylt
1 boks hermetiske hakkede tomater, 400 gram
1 rød paprika
olivenolje
persille
salt og pepper
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen på 200 grader.
Benytt en stekepanne som tåler og stå i stekeovnen.
Fres løk og paprika på middels sterk varme sammen med olivenolje.
Stek til løken er blank (svett).
Tilsett chili, hvitløk og paprikapulver og la surre i 1 minutt før spinaten haes i.
Stek spinaten til den faller sammen og tilsett tomatene.
Rør rundt i pannen og la småputre i noen få minutter. Smak til før du knekker i 4 egg.
Sett stekepannen midt i ovnen og stek i 6-9 minutter, avhengig av hvordan du liker eggene
Krydre med litt salt og pepper.
En skvis limesaft og hakket bladpersille gjør susen.
Ser ikke dette deilig ut? Det må jo være den perfekte helgefrokosten!
Oppskriften er laget av Elin Larsen
– Jeg er lidenskapelig opptatt av mat, og bruker endel av fritiden til å kokkelere og fotografere maten jeg lager. Blogg: elinlarsen.net // Facebook: elinlarsen.net