En god kyllingsalat er aldri feil, og her får du en oppskrift som garantert faller i god smak! En nydelig Cæsar-salat med saftig kylling, ovnsbakt bacon og crispy krutonger.
Matblogger Elin Larsen søker stadig etter nye oppskrifter å lage, og da en av hennes snapchat-følgere, Bente, spurte om hun kunne lage en versjon av salaten på Tulla Fischer i Trondheim, tok hun selvfølgelig utfordringen på strak arm. Da Elin besøkte Tulla Fischer oppdaget hun at dette dreide seg om en Cæsar-salat med en egen vri, og nå har hun altså laget sin egen vri på det igjen. Vanskelig å holde tunga rett i munnen? Ikke så farlig – så lenge det smaker godt! Her får du Elins oppskrift på Bentes Tulla Salat!
Bentes Tulla Salat
(4 porsjoner)
4 kyllingfileter
krutonger (oppskrift nedenfor)
200 gram bacon
2 hjertesalat
200 gram tomater
pinjekjerner
1 rødløk, tynne skiver
masse parmesan, tynne skiver
+ Cæsar dressing (oppskrift nedenfor)
Bentes Tulla Salat lages i følgende rekkefølge:
Steke kyllingfileten
Lage brødkrutonger
Steke bacon
Cæsar dressing
Vaske og skylle salaten
Kutte de øvrige ingrediensene
Krydre kyllingfileten med salt og pepper. Stek til de er gjennomstekte. La hvile 5 minutter før filetene skjæres i skiver.
Brødkrutonger
1 hvit brød, ferskt eller et-dags-gammelt-brød
olivenolje
maldonsalt
Skjær vekk skorpen og skjær brødet i firkanter. Fordel de over på et bakepapirkledd stekebrett. Ringle over olje og maldonsalt og vend dette godt inn i brødbitene. Stek krutongene omtrent i 15 minutter, 180 grader med over og undervarme (til de er gylne og sprø). Vend krutongene etter 7-8 minutter.
Øk temperaturen i stekeovnen til 250 grader.
Steke bacon i ovn
Kle et stekebrett med bakepapir og legg slicer av bacon. Noen drag med pepperbøssen og saltkorn spandere jeg av og til.
Sett brettet på nest øverste rille i ovnen, og stek i omtrent 10 minutter (til du ser baconet knitrer og har fått den perfekte fargen og er sprøtt).
En liten advarsel: I det du åpner ovnsdøren kan baconfett sprute, så pass på! Legg bacon på matpapir for at fettet skal renne av.
Cæsar dressing
2 eggeplommer
1 ts. dijonsennep
2 fedd hvitløk, finhakket
2-3 ansjosfileter, finhakket
saft fra 1/2 sitron
1 dl smaksnøytral olje (raps, solsikke- eller soyaolje)
salt, evenuelt litt kajennepepper
Slik gjør du:
Ha eggeplommer, dijonsennep, finhakket hvitløk, ansjos og sitronsaft i en bolle
Visp alt godt sammen
Visp oljen inn i blandingen- i en tynn stråle
Smak til med salt og litt kajennepepper
Vask og tørk salaten. Vend dressingen godt inn i salaten.
Server salaten med tomater, rødløk, skivet kyllingfilet, sprøtt bacon, krutonger og masse parmesan ♥
Følg Elin på snapchat for flere gode tips: Elinlarsen_net
Oppskriften er laget av Elin Larsen
– Jeg er lidenskapelig opptatt av mat, og bruker endel av fritiden til å kokkelere og fotografere maten jeg lager. Blogg: elinlarsen.net // Facebook: elinlarsen.net