Cageball – Intensivt, sosialt og morsomt!

Har du prøvd en treningsform som både er intensiv og gir en kjempegod helsegevinst, samtidig som du kan tilbringe tid med vennene dine? Ikke? Da bør du prøve Cageball! Den tidligere lynvingen og stor-scoreren Mini Jakobsen har lagt sin elsk på denne treningsformen, og anbefaler innendørs fotball på det sterkeste.

IMG_5618

De fleste kjenner vel Mini som en lynkjapp liten fotballspiller som alltid tok lekre saltoer etter scoringene. De ble det mange av. Mini spilte for Rosenborg i ”storhetstiden” hvor de herjet som mest. Han var blant annet en stor bidragsyter da Rosenborg nådde kvartfinalespill i Champions League i 1996/1997. I 1999 la han opp som fotballspiller, men har ikke helt sluttet med idretten som har hatt en stor plass i livet hans. Cageball er en av treningsformene han har utøvet etter at fotballkarrieren tok slutt.

mini

Intensiv treningsform
Første gang Mini prøvde Cageball var hos 3T etter fotballkarrieren var lagt på hylla. Jeg slang meg med juniorlaget til Rosenborg som hadde trening der. Jeg tenkte at «på en så liten bane så trenger jeg jo ikke å løpe så mye”. Der tok jeg grundig feil. Cageball er nemlig en svært intensiv treningsform. Cageball spilles på en 23 meter lang og 15 meter bred kunstgressbane. I tillegg er det vant med et fire meter høyt nett over som omslutter hele banen. Dette gjør at ballen aldri er ute av spill. Målene på banen kan justeres i forskjellige størrelser, slik at man står fritt til å spille både med og uten keeper. Man spiller som regel fire mot fire eller tre mot tre. I cageball finnes det ingen innkast, dødballer eller langpasninger, noe som fører til at intensiteten automatisk blir svært høy.

team1
Du kan spille cageball både på 3T-Sluppen og Cageball Rosten. Totalt har vi sju baner du kan velge mellom. Utfordre kollegaene til regelmessig bedriftsfotball!

Både for mosjonister og idrettsutøvere
Mini kan fortelle at Cageball er en flott treningsform både for mosjonister og aktive utøvere. For mosjonister kan man velge selv hvor intensivt man vil ha det. Er man i litt dårlig form kan man legge inn litt ekstra pauser. Er man i god form kan man holde det gående, siden ballen er aldri ute av spill. For aktive fotballspillere kan cageball være med på å gi en svært god nærteknikk med spill på små flater og muligheter for å utfordre én mot én.

Mosjonister kan selv velge hvor intensivt de vil spille – Mini

Sosialt og gode helsegevinster
At Cageball er en treningsform som er bra for helsa er ikke Mini i tvil om. Han er heller ikke i tvil om at det er en veldig sosial treningsform. For det første får man jo rørt seg, men like viktig for meg er at jeg får gjort det sammen med venner. Det sosiale skal man aldri undervurdere. Gleden med å være sliten i tillegg til å vinne gjør noe med oss. Har vi tapt så er i alle fall kroppen brukt til noe!

Drillos møtes fremdeles, og sjekker ofte inn for ei økt Cageball. Her fra Cageball Nydalen tidligere i vår.
Drillos møtes fremdeles, og sjekker ofte inn for ei økt Cageball. Her fra Cageball Nydalen tidligere i vår.

Minis tips til en god Cageballøkt:
Er man akkurat nok med spillere kan man holde på i 45 minutter uten pause. Da får man jobbet med kondisjon over lang tid. Skal man få noe fotballverdi ut av en trening bør man ikke ha lengre spillsekvenser enn 5-10 minutter. Her anbefaler jeg høyt tempo med mange 1 mot 1-situasjoner og jobbing både med defensive og offensive oppgaver. Det finnes ingen fasit på hvordan man skal spille Cageball. Man kan spille to mot to, tre mot tre, fire mot fire, med små mål, med store mål, med keeper, uten keeper, med få touch eller ubegrenset touch. Man kan spille korte kamper med hyppige pauser eller man kan spille lange kamper. Det viktigste er at det gir en god treningseffekt, du syns det er morsomt og sosialt og at det gir deg en god mestringsfølelse.

I hele juli og august er det halv pris på enkelttimer både på Cageball Rosten og Cageball Sluppen! Timer bookes på www.cageball.no eller telefon 932 46 850.

IMG_6477
Cageball er populært til både treninger og turneringer, og er perfekt til barn i alle aldre! 😀

Cageball-bursdag
Cageball er en av de mest populære stedene å feire bursdag! Cageball-bursdag er et artig og fartsfullt alternativ til de tradisjonelle bursdagsarrangementene. Her er det fysisk aktivitet, lek og moro som står i sentrum før mat og drikke serveres i egne flotte lokaler. Dette er et perfekt bursdagsarrangement for barnmellom 6 og 15 år. Dere disponerer banen fritt i 45 eller 90 minutter og ordner selv med laginndeling og dømming av kamper. Det er kun fantasien som setter grenser på hvordan dere vil arrangere spillet, men det enkle er ofte det beste. Etter at dere er ferdig å spille Cageball kommer dere til et oppdekket bursdagsrom med fat og servietter. Her er det plass til ca 30 barn og er utstyrt med både PlayStation og fotballbord (Sluppen). Bursdagsdeltakerne disponerer dette rommet fritt i 60 minutter etter at dere er ferdig å spille. Ved spørsmål eller behov kan dere henvende dere i resepsjonen som ligger rett ved bursdagsrommet. Når dere er mette og trette etter god mat og artig Cageballspill står vi for all opprydning! Les mer på cageball.no.

Vi tar i mot bursdagsbarn hver dag, hele året!
Vi tar i mot bursdagsbarn hver dag, hele året!

Tekst av Are Alettahjell, foto av Erlend Ekseth, Vegard Grøtt/NTP Scanpix. (Først publisert i 3T-Trening januar 2014.)
Blogglisten hits

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *