Yoga gir overskudd

Man trenger ikke å være myk eller fleksibel for å begynne med yoga. Du blir myk og fleksibel. Senk kravene og unngå å sammenligne deg med dem som står rundt deg.

Begynn med å kjenne hvordan kroppen din fungerer og responderer på de ulike øvelsene, og jobb ut ifra det. Du vil trolig oppleve en effekt av yoga uansett om du er stiv i kroppen eller ei, for effekten av yoga kan oppleves på mange måter, for eksempel i form av mindre stress, en mykere kropp eller bedre kroppskontroll.

På 3T finner du en rekke yoga-timer tilpasset alt fra enkle til mer kompliserte øvelser. Les mer om de ulike gruppetimene på 3t.no/3t-tilbyr/gruppetreninger/bodymind

Å trene yoga kan på sikt føre til at musklene dine blir sterkere. Å mestre de ulike yogaposisjonene krever både styrke og fleksibilitet, og du vil derfor merke bedring på både teknikk og muskelstyrke etter hvert som du trener. Posisjonene krever alle typer muskelaktivitet, noe som gjør at du stadig utfordrer musklene dine på nye måter. I tillegg setter yoga mobiliteten din på prøve, noe som gjør at du over tid kan føle deg mer fleksibel enn tidligere.

Ha på behagelige treningsklær, skotøy er ikke nødvendig og vi oppfordrer til bruk av personlig yogamatte om du skal være barfot.

Når du gjør yoga fokuserer du på pusten og på kroppen på en måte som kan virke beroligende og stressreduserende. Når du  fokuserer på å puste dypt og langsomt, kan du få en opplevelse av ro og stabilitet i kroppen.

Hans Smulders deltar på yogatimer 3-4 ganger hver uke.

Vi har tatt en prat med Hans Smulders (68) om hvordan yoga hjelper han i hverdagen og hvilken effekt det gir han;

Yoga gjør noe med deg, som menneske, sier han. Hans trener yoga 3-4 ganger i uka, i tillegg til Tai Chi, Taekwondo og styrketrening. – Det gir meg en merkelig form for overskudd. Jeg er avhengig av en viss produksjon av frie endorfiner, og det får jeg gjennom trening.

Jeg er genuint interessert i kampsport, og å unngå at verden går under. Noe som egentlig er en ganske håpløs jobb, forteller Hans muntert.

Hans drives av en indre motivasjon, og det er kanskje det som gjør at treningen er så lystbetont. Han mener yoga er bra for uansett hva man gjør. – Du drar nytte av det i hverdagen, forteller han. – Sånn i det hverdagslige med bevegelsene du gjør hjemme. Når du er sammen med barna. Den generelle mobiliteten øker, og det er enklere å komme seg fra a til b.

Yoga gjør meg mykere, og jeg slipper å ha vondt i ryggen!

Hans er nok sprekere enn gjennomsnittet, og trener så og si hver dag. Gjennom mange år har dette blitt til en struktur i hverdagen, og treningen er bare lystbetont. – Treningen gir meg en mental balanse, og det er helt nødvendig for at jeg skal fungerer bra. Jeg konkurrerer bare med meg selv, og det er nok! Jeg kjenner at kroppen stritter i mot på mye av det jeg holder på med, og enkelte dager får jeg ikke til det jeg fikk til i går, men får til noe som jeg kanskje ikke klarte dagen før. Men jeg mener det er viktig å sette pris på det man får til, og ikke fokusere så mye på det som ikke gikk som man ønsket.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *