Olympia – en kort og effektiv treningsøkt!

Olympia 30 er en kjapp og effektiv time med utholdenhetstrening i fokus. Her jobber du i intervaller på 45 sekunder og har pause i 15 sekunder. En serie består av fem øvelser, hvor en runde tar fem minutter. Runden gjentas to ganger, med en liten pause mellom hver runde. Med litt oppvarming tar hele økta 30 minutter. Kort, effektivt og veldig gøy!

Olympia er en enkel og grei time som passer perfekt for deg som er ny på 3T. Den finnes også som 45 og 55 minutters time, da med flere øvelser.

Denne oppskriften på treningsprogram er også veldig enkel å lage selv, enten du vil trene på treningssenteret, hjemme, på ferie eller til og med sammen med barna. Finn øvelser du liker, og sett dem sammen til en kjempebra økt! Ønsker du en kortere eller lengre økt tar du bort eller legger til øvelser eller runder. Du kan bruke øvelser kun med kroppsvekt, eller du kan bruke strikk, kettlebells, manualer eller annet utstyr. For en nybegynner vil denne økta gi deg effekt på både styrke og utholdenhet!

Nedenfor finner du et eksempel på en økt du kan teste, og kanskje den gir deg inspirasjon til å sette sammen noe selv også!

  1. Air squats (knebøy uten ytre belastning)
  2. Dumbbell push press (skulderpressvariant med manualer)
  3. Kettlebell sumo deadlift (markløft med bred benstilling)
  4. Burpees
  5. Butterfly situps
Air squat: Begynn i en stående stilling med hoftebreddes avstand mellom beina. Sett deg ned i en knebøy, og kom raskt opp igjen. Gjenta så mange du klarer på 45 sekunder før du tar pause.

Dumbbell push press: Start i samme utgangsposisjon, og plasser manualene like over skulderhøyde inntil kroppen. Press manualene eksplosivt opp mot taket, før du fører manualene tilbake til skulderhøyde igjen.

Kettlebell sumo deadlift: Start med en bred benstilling, bøy i beina og ta tak i kettlebellen. Spenn godt i magen og løft brystet. Press beina ned i gulvet og strekk ut hofter og knær til beina er utstrakt. Gå tilbake til utgangsposisjon.

Gjøre et lite hopp og strekk deg oppover. Bøy deg helt ned mot gulvet, sett armene i og hopp tilbake til mageliggende. Hopp tilbake til huksittende og hopp deretter tilbake til utgangsposisjonen (strekk opp i taket).

Butterfly situps: Legg deg ned på gulvet med bøyde knær. Plasser fotsålene sammen og la knærne falle utover. Strekk armene over hodet, stram magen og løft deg opp til sittende posisjon. Senk deg kontrollert tilbake igjen for å gjenta.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *