Få full oversikt med kroppsanalyse!

Å bruke kilo som mål på kroppens tilstand sier ingenting om hvordan kroppen sammensetning er. Hvorfor er det nyttig å vite kroppens fordeling av muskler, fett og annet vev? 

Menneskekroppen er en fantastisk maskin. Den klarer å konvertere mat til energi, regulerer kroppstemperaturen din (selv om vinteren i Trøndelag er hard), opprette nye celler, fjerne avfall og utallige andre prosesser for å holde deg sunn og i live.

På grunn av kroppens komplekse sammensetning finnes det mange misoppfatninger og halvsannheter i omløp, spesielt når det gjelder muskler og fett. Alle påstår å ha den nyeste og beste løsningen for å miste fett eller få muskler – og denne overfloden av informasjon hjelper oss ikke forstå det bedre!

Kroppsanalyse med InBody gir deg en detaljert oversikt av kroppens sammensetning

For å hjelpe deg med å belyse disse problemer har jeg samlet noen viktige poenger om muskler og fett for deg, som kan forhåpentligvis kan hjelpe deg ta de riktige valgene når du vil bli sunnere og optimalisere din kroppsammensetning.

Med InBody kroppsanalyse kan du få en detaljert oversikt over blant annet mengde fett og viceralt fett, muskelmasse, fettprosent, kroppens vanninnhold, beinmasse og hvileforbruk av kalorier! InBody kroppsanalyse tilbys på 3T-Rosten.

Muskler holder deg frisk
Mange tror at økt muskelmasse bare er nødvendig hvis du er profesjonell idrettsutøver eller bodybuilder. Hvorfor er styrketrening nyttig for alle? Mange vet ikke at muskelmasse bl.a. hjelper komme deg gjennom infeksjoner.

Protein er et viktig makronæringsstoff som kroppen din trenger for å fungere ordentlig. Mange vet at muskler hovedsakelig består av vann og protein. Kroppens proteinbehov går opp når den utsettes for stress, som f.eks. ved sykdom – opptil fire ganger så mye som den normalt krever. Hvis kroppen din ikke får dekket behovet gjennom kostholdet ditt, vil den bruke protein fra musklene og bryte disse ned. Hvis musklene dine ikke er utviklet tilstrekkelig vil du ha en redusert evne til å bekjempe infeksjoner.

InBody kroppsanalyse vil gi deg en god indikasjon på om du spiser eller trener riktig!

Høy andel fett er risikabelt
De fleste vet at overvekt kan føre til helseproblemer, men hvorfor er det slik? Moderne forståelse av kroppen har vist at fettmasse er ikke bare tom vekt, men er metabolsk aktivt vev som fungerer som et organ. Mens andre organer jobber med å holde kroppen din i forsvarlig tilstand, saboterer overflødig fett den. Fett og spesielt visceralt (intraabdominalt – rundt organene i buken) fett kan ha betydelige negative effekter på helsen din. Over tid kan mye fettvev føre til utvikling av alvorlige sykdommer som hjerte- og karsykdommer og diabetes type 2 fordi det fører til økte mengder stoffer som gir insulin resistens, høyt kolesterolnivå og høyt blodtrykk. Selv om du er slank kan du ha høy andel intraabdominalt fett, som gir lignende helserisiko som noen med mye fett på utsiden. Å redusere andelen fett i kroppen din kan bidra til å redusere noen av disse skadelige effektene! Samtidig er det viktig å vite at for lite fett også kan ha betydelige negative helseeffekter – og at man alltid bør forsikre seg om at det er trygt før man gjennomgår vektendringer.

En kroppsanalyse gir deg kunnskap for å ta riktige valg

Muskler blir ikke til fett
Har du noen gang hørt at musklene dine ble fett etter en lang ferie eller periode av inaktivitet? Det kan ofte se slik ut, har mange opplevd. Selv om kroppen din er en fantastisk er det ingen prosess i kroppen din som konverterer muskler til fett. Det som virkelig skjer er en endring i kroppsammensetning – et tap i muskelmasse som oppstår samtidig som fettmassen øker. Det kan skje av ulike årsaker. Bl.a. fordi kalorimengden du forbrenner reduseres hvis du senker aktivitetsnivået

Book din kroppsanalyse i resepsjonen på 3T-Rosten!

Å være slank er ikke bra hvis du ikke har noen muskler
Bare fordi noen ser ut som en supermodell, betyr det ikke at de er sunne. Det kan faktisk være motsatt. Magre mennesker kan ha en fettprosent som om de var overvektige, selv om de ser ut til å være tynne. Dette er fordi de ikke har et sunn mengde muskelmasse.

Mange av disse mytene og misforståelsene oppstår fordi man ikke kjenner sin egen kroppsammensestning – bare vekten. En kroppssammensetningsanalyse bryter ditt den delen av vekten din som er muskler, fett og kroppsvann, og gir deg innsikt i hvordan kroppen din endrer seg over tid.

Bestill deg en kroppsanalyse i dag, og få den kunnskapen du trenger for å ta de riktige valgene! Maskinen er svært enkel å bruke, og medfører ingen ubehag. Stå oppreist på enheten og hold i elektrodene mens maskinen raskt måler fett- og muskelmasse og kroppsvæskenivåer. Du må være barbeint, men trenger ikke å fjerne andre klesplass. Selve analysen blir gjort på få minutter, og resultatet blir gått igjennom sammen med en trener.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *