Sterk mamma

Som mamma er man den viktigste personen i et lite barns liv, svarer Agnete Fjellheim Opland, når vi spør henne om hvorfor hun mener det er så viktig å trene når man er mamma. – Og barnet er prisgitt at man som mamma tar godt vare på sin egen helse! 

Som mamma er man vant til å sette andre foran seg selv, men å prioritere trening vil faktisk gagne hele familien, fortsetter hun. – For meg er det viktig å være en sterk mamma! Og en sterk mamma er en som har overskudd, er i godt humør og har god helse. Jeg vil leke og være aktiv sammen med barnet mitt, og da må jeg ha en kropp som henger med.

Erfaringer fra fysioterapi

Agnete er mamma til Signe på 2 år, jobber som klinikkansvarlig for 3T-Klinikken og er utdannet fysioterapeut. – I mine år som fysioterapeut og personlig trener så jeg dessverre altfor mange som sluttet å trene da de ble gravide, fordi de var usikre på hvordan de skulle trene eller redde for at trening skulle være farlig under svangerskapet. Men det er så viktig å trene, det gir et godt grunnlag for både fødsel, tiden etter hvor kroppen skal hente seg inn, og den nye hverdagen man møter som nybakt mamma. Trening gir også helsegivinster for barnet i magen.

Tilrettelagt trening for gravide og nye mødre

Det er tydelig at Agnete brenner for fysisk aktivitet, og spesielt i forbindelse med svangerskap og barseltiden. Hun forteller at hun er svært fornøyd med at 3T nå satser bredt på både trening og behandling for mødre under og etter svangerskap. – Som mamma vet jeg at det kan være vanskelig å finne tid til trening, og ikke minst både motivasjon og vilje til å komme seg over dørstokkmila. Men med tilrettelagt trening for både gravide og nybakte mødre er jeg sikker på at det vil bli enklere for mange å gjennomføre treningen, forteller hun med stor overbevisning.

Mamma & Mini på 3T

På 3T finner man alltid et stort utvalg gruppetimer for gravide og nybakte mødre. Gravide kan delta på faste treningsgrupper som går over flere uker, eller delta på gruppetimer som vann eller yoga for gravide. Også nybakte mødre får et stort tilbud å velge mellom. På alle Mamma & Mini-timer kan man ta med babyen, slik at treningen blir kvalitetstid for både mor og barn. – Vi satser også mer på behandling under og etter svangerskap, forteller Agnete. – Vi tilbyr behandling hos både fysioterapeut, kiropraktor og naprapat på 3T-Klinikken. Her kan man også få tilpasset treningsprogram, veiledning om bekkenbunnstrening, massasje, og tett oppfølging gjennom både svangerskap og barseltid!

3T tilbyr en rekke spesialtilpassede treningstilbud for både gravide og nybakte mødre:

Egne timer for gravide:

  • Tabata for gravide
  • Yoga for gravide
  • Vann for gravide
  • Treningsgruppe for gravide

Egne timer for nybakte mødre med baby:

  • Mamma & Mini Step
  • Mamma & Mini Styrke
  • Mamma & Mini Tabata
  • Mamma & Mini Yoga