Jordbærsmoothie med mango og chiafrø

Den perfekte frokosten «on the go»! En sunn og næringsrik smoothie med chiafrø, mandelmelk, jordbær og mango gir deg den perfekte starten på dagen. Chiafrø blir ofte kalt den nye supermaten, og er en god kilde til proteiner, fiber, antioksidanter, kalsium, sink og omega-3 fettsyrer. Mandelmelk er stappfull av vitamin A, E og D, og i og med at den er laktosefri er den en favoritt blant mange med melkeallergikere. Blander du dette med mango og jordbær har du en knallgod og lettlaget frokost full av gode næringsstoffer.

3tshop_koselapp_smoothieoppskrift

Jordbærsmoothie med mango og chiafrø
1 ss chiafrø
1 dl mandelmelk + litt ekstra for blanding
Frosset jordbær
Frosset bringebær
Frosset mango i biter
evt. søtning

Fremgangsmåte: 
Bland mandelmelk og chiafrø og sett kaldt i minst en time (helst over natten). Her kan du også tilsette litt søtning om du ønsker det. Hell blandingen i et Norgesglass eller en tilsvarende beholder.

Hell frossen mango blenderen og spe ut med litt mandelmelk for å få ønsket tykkelse. Vesken skal være ganske tyktflytende. Hell det så over chiablandingen i beholderen.

Bland frossen bringebær og jordbær i blenderen, og spe ut med litt mandelmelk på samme måte som du gjorde med mangoen. Hell jordbærblandingen over i Norgesglasset – og smoothien er klar for å nytes!

3tshop_koselapp_smoothieoppskrift

Tips! Ønsker du en kjappere fremgangsmåte? Sett chiafrø og mandelmelk kaldt i en time, og hell det deretter i blenderen sammen med frossen frukt og bær.  Bland alt sammen i blenderen til ønsket konsistens og hell over i et Norgesglass. Enklere blir det ikke!


forfatter_monicaInnlegget er skrevet av Monica Halvorsen Berg

– Media- og kommunikasjonsansvarlig for 3T-kjeden. Monica har lang og bred erfaring innen treningsbransjen, og er blant annet utdannet som personlig trener og sertifisert yogainstruktør gjennom Global Yoga.

Kontakt: monicahb@3t.no


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *