To favoritter

Har du lyst på noe godt? Med disse dessertene fra Grete Roede kan du kose deg med god samvittighet. 

Dugg med havre- og nøttekrisp

Dette trenger du til 4 porsjoner:
1 dl havregryn
2 ss usaltede pekannøtter
2 ss valnøtter
1 ss brunt sukker
4 kuler Dugg Sorbet Mango
4 ss blåbær
4 kuler Dugg Frozen Yoghurt Original

Slik gjør du:
Finhakk nøtter og bland de sammen med havregryn, brunt sukker og margarin i en stekepanne. La margarinen smelte og sukkeret karamelisere seg slik at blandingen får en gyllen farge. Hell blandingen utover et matpapir og la det avkjøle. Server havre- og nøttekrisp med en kule mangosorbet og en kule yoghurtis.

Sjokolademousse

Dette trenger du til 4 porsjoner:
75 g mørk kokesjokolade
1/2 ss melis
1/2 beger vaniljekesam
1 1/2 stk egg

Slik gjør du:
Del sjokoladen i mindre biter og smelt den på svak varme over et vannbad. Ta av skålen med smeltet sjokolade og avkjøl slik at den blir fingervarm. Rør inn melis og vaniljekesam. Skill eggene og rør inn én og én eggeplomme i sjokoladen. Pisk eggehvitene til et hvitt fast skum og fold det inn i sjokoladen. Fordel moussen i porsjonsglass eller hell det over i en serveringsskål. For å lage pynten smelter du litt sjokolade og har det over i en pose eller sprøytepose. Sprøyt sjokoladedekoren på en fjøl med bakepapir og sett den i kjøleskapet.

Sliter du med å gå ned i vekt, eller ønsker du kostholdsveiledning?
På 3T tilbyr vi Grete Roede-kurs. Grete Roede følger myndighetenes anbefalinger for kosthold og fysisk aktivitet samt prinsippene for endringsfokusert veiledning. På et Roede-kurs går man ikke på kur eller diett, men lærer å ta de gode valgene ved å spise vanlig sunn mat og fremme fysisk aktivitet. Grete Roede samarbeider med Diabetesforbundet, Landsforeningen for hjerte- og lungesyke, Aktivitetsalliansen og mange av landets leger. Grete Roede ønsker å bidra til myndighetens mål med å redusere livsstilsykdommer med 25 % innen 2025. 

Roede-metoden består av fire likeverdige elementer: matglede, aktivitet, motivasjon og medmennesker. Vi har Roede-kurs på 3T-Rosten, 3T- Leangen, 3T-Solsiden og i samme bygg som 3T- Byåsen.

Ønsker du å bli med på Grete Roede-kurs på 3T? Les mer her.


Oppskriften er hentet fra Grete Roede
– Grete Roede følger myndighetenes anbefalinger for kosthold og fysisk aktivitet samt prinsippene for endringsfokusert veiledning. På et Roede-kurs går man ikke på kur eller diett, men lærer å ta de gode valgene ved å spise vanlig sunn mat og fremme fysisk aktivitet.

Hjemmeside: greteroede.no


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *