Kom i toppform med spinning

Har du aldri prøvd spinning? Da er det på tide! Spinning er en svært populær helårsaktivitet som finnes som et fast tilbud ved de fleste 3T-sentre. 

Spinning krever ingen forkunnskaper. Det er enkelt å gjennomføre, krever lite utstyr og er en aktivitet som passer for de aller fleste uansett alder, form, kjønn og ferdighetsnivå. Det er dessuten lett å styre intensiteten og det er ingen krav til koordinasjon.


Spinning er glimrende om du ønsker å komme i bedre form! Store muskelgrupper er i sving ved spinning: rumpe, lår og legger, i tillegg til at du aktiverer muskler i overkroppen som stabiliserer og støtter overkroppen. Belastningen på ledd er relativt liten sammenlignet med for eksempel kondisjonstrening som inneholder løping og hopping, og du har full kontroll på sykkelsetet da bevegelsesmønsteret på en spinnsykkel er relativt lite. Derfor klarer du nok å holde på med denne aktiviteten over en lengre periode enn om du skulle løpt på en tredemølle.

På en spinn-time er det ofte musikken som styrer intensiteten, og takten i musikken hjelper deg å holde et stødig og jevnt tråkk. Instruktøren veileder deg slik at du hele tiden vet hvor lang tid som er igjen, når du skal jobbe hardere og når du får hente deg inn. I og med at du har en egen sykkel er du ikke avhengig av noen andre rundt deg. Du setter egen belastning, jobber ut fra eget ståsted og fokuset kan bli fullt og helt på deg selv. Mange beskriver at de går inn i sin egen «boble» når de spinner, og at de virkelig får jobbet både med det fysiske og det mentale.


Spinning er en treningsform hvor overkroppen jobber statisk. Derfor er det viktig at du kombinerer det med en annen type trening som inkluderer rygg, bryst og armer. På 3T finner du flere gode kombinasjonsformer hvor du kan sette sammen spinn med enten styrke, yoga eller stretching. Har du ikke prøvd spinning enda, vil vi på det varmeste anbefale denne treningsformen som har vært et stabilt og godt tilbud i treningsbransjen siden 1996.

Om du aldri har prøvd spinning før anbefaler vi deg å teste vår populære pulsspinn time! Dette er en økt på 45 minutter hvor vi jobber etter 4×4 prinsippet: 4 minutter hard jobbing etterfulgt av 3 minutter hvile. Dette gjør du 4 ganger, og så er økta ferdig. Forutsigbarheten i timen gjør det lettere å motivere seg. Du er garantert å få svetta godt ut, du er garantert å kjenne blodpumpa jobbe, du er garantert å få svidd av en god del kalorier og du er garantert å komme i bedre form!

Les mer om spinn og se utvalget av våre spinn-timer her


Innlegget er postet av Ronja Rosmæl Skauge
– Markedsføring i sosiale medier for 3T-kjeden.

Kontakt: ronja@3t.no


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *