Hvordan påvirkes kroppen i unntakstilstand? 

Hverdagen ble brått snudd opp ned for de fleste av oss da regjeringen innførte inngripende tiltak torsdag 12. mars 2020. Barna våre måtte holdes hjemme fra skole og barnehage, mange ble permitterte fra de ellers så sikre jobbene sine, og vi ble oppfordret til å innskrenke vår sosiale krets til det ytterst nødvendige. Selv de mest hverdagslige gjøremålene utenfor husets fire vegger, som å gå på matbutikken, føltes plutselig ut som en forbrytelse. Friheten som vi ellers tar for gitt ble revet fra oss, og familier ble satt på prøve når vi raskt måtte omstille oss og tilpasse oss hverandre i en annerledes hverdag.

Stress og bekymring setter seg ofte fysisk i kroppen. Med behandling hos 3T-Klinikken kan du få hjelp slik at kroppen føles bedre!

Disse store omveltningene og usikkerheten rundt den nåværende situasjonen er uten tvil god grobunn for bekymring, stress og netter med dårlig søvn. Og kanskje har du lagt merke til endringer i kroppen gjennom denne perioden? Om muskulaturen oppleves stivere enn før, om nakken har gått i lås eller ryggen har begynt å krangle, er ikke det så rart. Vi vet med sikkerhet at stress og bekymring setter seg fysisk i kroppen, og at kropp og sinn påvirker hverandre i aller høyeste grad. Årsakene til dine plager kan altså skyldes at vi nå står overfor en høyst uavklart og usikker situasjon.

Hos 3T-Klinikken får du en grundig undersøkelse av årsak til dine planlegging. Les mer om hva 3T-Klinikken tilbyr her!

Om du ikke kjenner deg igjen i dette, og du har slått deg til ro med at hverdagen blir litt annerledes for en stund, kan årsaken til at kroppen kjennes annerledes ut være at du har endret dine fysiske vaner. Kroppen vår er et vanedyr og sier ifra når den ikke får den aktiviteten den ellers er vant med å få, eller om vi endrer aktivitetsnivået vårt drastisk over kort tid. Noen er vant til å trene flere ganger i uka på et treningssenter som nå er stengt, og kan oppleve at kroppen tørster etter denne aktiviteten. Andre har som følge av stengte treningssentre begynt med en ny, uvant aktivitet og kroppen responderer spørrende til denne aktiviteten gjennom stive, såre muskler.

3T-Klinikken tilbyr blant annet idrettsmassasje hvor du kan få løsnet opp i stive og såre muskler.

Pålegget om hjemmekontor har tvunget mange kropper inn i nye arbeidsstillinger, og for mange er spisebordet akkurat litt for høyt til at man kan jobbe med avslappede skuldre. Å opprettholde hverdagsaktiviteten kan være utfordrende, da vi blir snytt for transportetappen vi ellers har på vei til og fra kontoret. Mange skal jobbe hjemmefra på ubestemt tid, og det kan være smart å ruste kroppen for å tåle dette.

Fysioterapeuten har satt sammen 5 tips for at du skal kunne holde deg aktiv og smertefri i en annerledes hverdag:

1. Bryt opp i stillesittingen gjennom arbeidsdagen. Unngå å sitte i for lange perioder. Sett en påminnelse på telefonen om at du skal bevege deg litt hvert 45.minutt. Det kan være nok å reise seg opp og rulle litt på skuldrene før du går tilbake til arbeidet.

2. Legg inn en kontorstrekk hver dag. Bruk omtrent 10 minutter hver dag til å gi muskulaturen din litt blodgjennomstrømning for å forebygge plager som følge av stillesitting. Sjekk ut 3T-Klinikkens kontorstrekker her.

3. Gå en tur utendørs – dette gir en hel del gevinster. En tur i frisk luft kan hjelpe deg å klarne tankene, i tillegg til at du får en god dose hverdagsaktivitet. Har du muligheten til å unngå asfalt er dette det aller beste. Og visste du at en tur i noe ulent terreng er skikkelig god medisin for blant annet vond rygg og spenningshodepine?

Fysisk aktivitet er viktig for å holde kroppen ved like! Med våre behandlere på 3T-Klinikken kan du trene med behandler i store og luftige lokaler!

4. Benytt denne perioden til å teste ut hjemmetrening! Finn én aktivitetsform du allerede liker og prøv én aktivitet du ikke har prøvd før. Kanskje blir du overrasket over hvilken effekt yoga kan ha på kroppen, eller at styrketrening fint kan gjennomføres på stuegulvet? Sjekk ut 3Ts hjemmetrening her.

5. Har du allerede fått smerter eller ubehag som har satt seg i kroppen, kan det lurt å få sjekket dette ut hos en behandler så raskt som mulig. Jo tidligere man får en undersøkelse og begynt med riktige tiltak, jo fortere vil du kunne komme tilbake til en aktiv og smertefri hverdag. Book time til en av 3T-Klinikkens behandlere her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *