Spinning er superbra trening!

Spinning er supertrening, en populær helårsaktivitet som finnes som et fast tilbud ved de fleste treningssentre. Spinning er enkelt å utføre, krever lite utstyr og er en fin aktivitet som passer for de aller fleste uansett alder, form, kjønn og ferdighetsnivå.

Det er mye treningsglede å finne på spinntimene på 3T!

Spinning er i hovedsak aerob trening, der hjerte og lunger jobber effektivt, og intensiteten er i samsvar med målet! Kombinasjonen sykling, musikk, visualisering, og instruksjon er den perfekte treningsformen for de som ønsker en effektiv måte å komme i form på, og samtidig ha det gøy.

”Alle” kan sykle på en spinnsykkel, uansett form og nesten uansett vekt. Det kreves ingen koordinasjonsevne og folk på forskjellige nivå, ulik alder, mål og forutsetning kan trene sammen. På 3T finner du et stort utvalg av spinntimer, hver dag! Se timeplanen her!

Trening for hjertet og trening for humøret

Litt av grunnen til at spinning har blitt så populært er det en trygg treningsform med lite risiko for belastningskader. Så dersom man har skader eller ikke er vant til fysisk aktivitet er spinnsalen et fantastisk sted å starte! Bevegelsesmønsteret ditt er under kontroll på sykkelsete, og du får vesentlig mindre belastning av hoften enn ved for eksempel løping. Ustabilitet i hoften er ofte årsak til kne- og ankelskader, som jumpers kne og beinhinnebetennelse. I tillegg til å være lett tilgjengelig er det GØY, og blir man bitt av spinnbasillen, blir man fort avhengig av følelsen du får, energien, musikken og stemningen som oppstår når alle tråkker i takt, og musikken løfter deg opp og ut av komfortsonen.


Når du spinner bruker du store muskelgrupper som rumpe, lår og legger til tillegg at du trener kroppens viktigste muskel – HJERTET.

Når du utfører intens trening, så øker musklenes behov for oksygen. Hjertet ditt blir presset til å jobbe hardere og raskere. Mengden blod som hjertet pumper ut, og oksygenet som kroppen forbruker, øker i direkte proporsjon til den mengde arbeid muskulaturen din utfører.

Jo bedre form du blir i, jo mer blod klarer hjertet ditt å pumpe ut per slag – altså slagvolumet ditt øker, og du får bedre kondisjon.

Det er imidlertid viktig å kombinere sykling med annen trening, og kanskje spesielt styrke og mobilitet. Dette fordi over kropps muskulaturen blir litt forsømt gjennom økte da overkroppen jobber mye statisk.

Instruktøren vil guide deg i både intensitet og teknikk, slik at du får en god og effektiv treningsøkt!

Treningsintensitet

Intensitetsstyring er viktig for mange, og ved å bli kjent med, og få forståelse for hva som ligger i begrepet, vil alle kunne få mer ut av økta.

På spinning jobber vi i ulike intensitetssoner og vi snakker da om pulssoner, og eller wattsoner. Dette kan være en motivasjonsfaktor for noen, men det er absolutt ikke noe man må fokusere på, og økta di er absolutt like verdifull uten pulsklokke. Alt handler om hva målet ditt er, og hvor du ønsker å ha fokuset ditt. Er du en syklist som skal delta i sykkelritt vil du nok jobbe konsekvent etter watt og intensitetssoner, og er du er mosjonist er det tilstrekkelig å vite hvor lenge du har igjen av det aktuelle draget. En pulsklokke kan for mange være supermotiverende, mens for andre bare et forstyrrende element som tar fokus bort fra den gode opplevelsen. Her fins det ingen fasit, det må hver enkelt person få bestemme, og kjenne på selv.

Hva trenger du for å gå på en spinntime?

Du trenger egentlig ikke mer enn behagelige klær, helst tights eller shorts og overdel. Man kan fint starte med en vanlig sko, men blir du en «spinner» kommer du fort til å investere i en spinnsko. De har hardere såle, så du blir ikke så trøtt i fotbladet, og kanskje det viktigste – du får jobbet enda mer med opptrekket når du sykler.

Er det ubehagelig å sitte på setet kan vi anbefale sykkelbukser med ekstra padding, det finnes det et stort utvalg av!

På 3T har vi et utvalg av timer med ulik lengde, og ulik løypeprofil. Pulsspinn 45 er kanskje den mest besøkte, da den er forutsigbar og overkommelig for de aller fleste. Her jobber vi i intervaller på 4 minutter med høy intensitet, og 3 minutter med lavere intensitet. Se utvalg av 3Ts spinntimer her!

Uansett hvilken time du velger å starte med så er det smart si ifra til instruktøren at du er ny! Da vil du få ekstra bistand til å stille inn sykkelen slik at du får en behagelig opplevelse fra start.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *