Sterk med slyngetrening

SlyngetreningÅ trene i slynger er perfekt for deg som ønsker funksjonelle øvelser og stabilitetstrening! Med slynger har man mulighet til å justere øvelsen ut i fra sin egen treningsform, og det finnes et uendelig antall frihetsgrader som kan utfordre kroppen din på nye måter. Vi har satt opp et helkroppsprogram i slynger som passer for de fleste. Personlig Trener Marte Resell Eriksson ved 3T-Rosten viser deg hvordan!

Push-ups

Vinkelen på kroppen avgjør hvor tung øvelsen blir, det blir tyngre desto mer vannrett kroppen er. Start oppreist og jobb deg nedover mot vannrett posisjon.

Pushups_Slynge Pushups_Slynge2Pass på at slyngen går parallelt med underarmen i bunnposisjonen. Stabiliser godt i mage og rygg, og la albuene jobbe lavere enn skuldrene. Hold kroppen strak som en planke, og tenk at du skal sette strekk på brystmuskulaturen før du skyver deg opp til utgangsposisjonen igjen.

Omvendt roing

Samme prinsippet gjelder her, kom mer parallelt med gulvet for å gjøre øvelsen tyngre. Skyv brystet frem og trekk skuldrene godt sammen bak på ryggen.

Slynge_omvendt_roing Slynge_omvendt_roing2Tips! Prøv å trekke skuldrene bak på ryggen før albuene trekkes bak for en god retraksjon i ryggen.

Omvendt Crunch

En god øvelse for kjernemuskulatur! Hold magen sterk og trekk knærne godt inn mot brystet. Gjør deg så liten som mulig før du strekker ut til en full planke igjen.

Slynge_omvendt_crunch Slynge_omvendt_crunch2Vil du ha en større utfordring? Prøv å skyv beina bakover når du har kommet tilbake i en full planke!

For å regulere belastningen kan du heve eller senke slyngene, eller du kan flytte deg fremover eller bakover i forhold til slyngens opphengspunkt. Vil du ha en enda større utfordring kan du feste kun en fot i slyngene.


Lårcurl

Denne øvelsen tar godt på bakside lår og setemuskulatur. Hold knærne parallelle under hele øvelsen. Dersom du ønsker en større utfordring, fest kun den ene foten i slyngen og hold den andre strakt løftet i en forlengelse av ryggen gjennom hele øvelsen.

Synger_lårcurl Slynger_lårcurl2Hold mage og rygg kontrollert gjennom hele øvelsen! Tenk at magemusklene trekker navlen inn mot ryggen og at ribbeina lukkes godt sammen over brystet.

Pistolsquat

Her brukes slyngen som støtte for å bedre kunne utføre øvelsen. Pistolsquats vil garantert svi i sete- og lårmuskulatur. Kanskje klarer du noen uten støtte? Sett deg et mål om å klare 8 på hver fot!

Slynge_pistolsquats Slynge_pistolsquats2Jobb hele tiden med å gjennomføre bevegelsene med størt mulig kvalitet, og pass på å holde ryggen i en kontrollert og nøytral posisjon. Prøv deg frem og lek med slyngene! Her er det garantert nye utfordringer uansett treningserfaring!


Ønsker du flere øvelser og tettere oppfølging? For å bestille PT-time hos Marte, ta kontakt på marte.resell.eriksson@3t.no. Dersom du ønsker en annen PT kan du også sende en mail til pt@3t.no.

Blogglistenhits

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *