7 tips for å komme i gang med trening etter ferien

Det er fort gjort å falle ut av gode rutiner i ferien, og kanskje ikke like enkelt å innføre dem igjen etterpå. Her kommer noen tips til hvordan man kan komme i gang med treningen etter ferien.

Start i det små og øk gradvis

Ikke forvent all verden med en gang, verken med tanke på prestasjon eller resultater. For å unngå å falle tilbake til dårlige rutiner, gjelder det å starte med noe som det er mulig å opprettholde. Vi er ikke ute etter en quick fix, men et langvarig og sunt forhold til trening.

Du trenger verken å være godt trent eller å ha erfaring med trening for å trene på våre sentre. Det samme gjelder gruppetimene våre. Ikke nøl med å ta kontakt med en trener i våre treningssaler for å få tips om øvelser og timer som passer deg.
Sett deg mål

Gjerne i de små. Det kan være et mål i seg selv å komme seg på trening. Deretter blir det mer interessant når du begynner å utfordre deg selv med antall reps og motstand. Å nå målene man har satt seg er så motiverende og gir enormt mye energi! Du kan sette deg både delmål og hovedmål, men husk å vær realistisk og ikke sett dem for høyt.

Planlegg treningsuka

Ved å planlegge godt, slipper du å ta avgjørelsen om du skal dra på trening eller ikke, på et tidspunkt hvor du kanskje føler deg sliten og lei. Da er det ofte enkelt å velge å sove en time ekstra eller kjøre rett hjem fra jobb, istedenfor å kjøre til treningssenteret. Du kan planlegge enten ved å avtale med en venn/kollega/familiemedlem, trene med en personlig trener, eller booke deg på en gruppetime. Det hjelper å ha noe å møte opp til.

Vi tilbyr PT-er med bred erfaring og kunnskap. De gjør det de kan for at deres kunder skal nå sine mål, enten det er trening mot noe spesifikt, eller bare å komme i gang med fysisk aktivitet.
Finn en treningsform du liker

Det er ikke meningen at du skal bruke masse tid på noe du ikke liker, det som er meningen er å finne den treningen som passer for deg. Vi er overbevist om at det finnes noe for alle, enten det er yoga, styrke, svømming, dansing, sykling, squash eller andre former for trening.

Prøv noe nytt

Og har du ikke funnet din form for trening enda, så er det en gylden mulighet til å prøve noe nytt! Gå ut av komfortsonen, dra med deg en bekjent på noe dere ikke har gjort før. Kanskje ender du opp med å prøve noe du faktisk liker. Den eneste måten å finne ut av det på, er ved å ta sjansen.

Yoga er en treningsform de fleste ikke har oppdaget enda. Det er en ypperlig måte å bevege kroppen på. Vi har ulike timer for nybegynnere og de mer erfarne. Alle er velkommen!
Ikke fokuser for mye på motivasjon

Ikke bli skremt om du føler deg umotivert en dag. Ingen føler seg motivert hele tiden. Får du til å integrere treningen i hverdagen, blir det ikke et alternativ å droppe basert på motivasjonen du har, men du gjennomfører den fordi det er en rutine. Du kan velge å se på trening som du ser på tannpuss og annet stell. Du gjør det for å vedlikeholde helsa og føle deg frisk og sunn.

Nye treningsklær

Unn deg noe nytt i treningsgarderoben. Kvitt deg med gamle treningsklær som du ikke bruker lenger, enten fordi de ikke passer eller fordi du har andre dårlige erfaringer med dem. Treningsklær er som treningsform, ikke tving på deg noe som ikke passer, men prøv noe nytt.

3Tshop har noe for alle og enhver, menn og kvinner, trent og utrent, i alle størrelser. Sjekk i nettbutikken om du finner noe som kan booste motivasjonen.

  • Trenger du hjelp med å komme i gang med treningen, stiller vi gladelig opp. Du kan bli medlem hos oss ved å klikke på denne linken.
  • Ta en titt på gruppetimene våre her.
  • Kontakt klinikken@3t.no for å snakke med en av våre erfarne fysioterapeuter eller personlige trenere, som kan hjelpe deg å nå dine mål.