Skap større bevissthet rundt treningen din

I dag er det et ekstremt stort fokus på trening, aktivitet og kosthold. Både fra helsemyndighetene, nyhetskanaler og ikke minst fra sosiale medier får vi hostet opp oppskrifter på hva man skal spise, hvordan man enklest mulig kan gå ned i vekt, bli sterkere og få bedre helse. Det er ikke alltid like lett å finne frem i denne jungelen av tips, og mange opplever kanskje å bli skuffet over at oppskriftene ikke holder det de lover. I steden for å ramle i fallgruvene igjen, sett av 5 minutter til å tenke igjennom hvorfor du trener og hvorfor du trener som du gjør. Er det på grunn av at samfunnet forteller deg at det er smart og trene, eller har du noen mål og mening med treningen din? Sett mer fokus på dette fremover og skap større bevissthet rundt egen trening, så skal du se at resultatene kommer!

Motivasjon

Hva vil du oppnå med treningen din? Sett deg konkrete mål!


Hva

Start med å finne ut hva det er du ønsker å oppnå med treningen din. Har du konkrete mål du ønsker å oppnå eller trener du bare for å trene? Lag deg en oversikt over hva du trener i dag og om du liker det du trener. Evaluer treningsopplegget ditt og gjør endringer dersom det trengs. Sett deg gjerne ett eller flere mål som du skal jobbe mot og konkretisere det du skal trene. Husk at det finnes ingen hårete mål, bare hårete tidsfrister!

Hvordan

Hvordan trener du i dag? Er du sikker på at det du trener i dag er effektiv i forhold til målsettingene dine? Har du kontroll over hvor hardt du egentlig trener og hvor hard treningen egentlig må være få å få maksimal utbytte av den? Det er viktig at du trener riktig i forhold til hva du ønsker å oppnå med treningen din. Det er veldig kjedelig å bruke masse tid på trening og få vite i etterkant at du burde trent noe annet for å oppnå den ønskelige effekten. Tenk alltid kvalitet fremfor kvantitet! «Det som teller er ikke bare timene du legger ned i treningen, men hva du legger inn i de treningstimene». For å holde motivasjonen oppe må treningen være lystbetont, og den må inspirerer til å fortsette.

Treningsdagbok

Bruk en treningsdagbok for å sette deg konkrete mål og loggføre treningen din! Treningsdagboken fås kjøpt i 3T-Shop og ved ditt 3T-senter.


Hvorfor

Hvorfor trener du og hva er det som driver deg til å trene som du gjør i dag? Er det noen som har fortalt deg at du skal trene slik eller ligger det en plan bak treningen? Still disse spørsmålene til deg selv og skap større bevissthet rundt egen trening! For å lykkes med treningen kreves det at du er opptatt av å optimalisere treningen din og å effektiviserer den slik at du får best mulig utbytte av den. Alle vil vel trene mest mulig effektivt og med bestmulig kvalitet!?

Treningsdagbok_Silje_Marie_closeup


Uansett alder, treningsstatus, utgangspunkt eller målsettinger, er dette spørsmål som du burde spørre deg selv. Vi har alle ulike mål med den treningen vi legger ned, og mange av oss er slik at når noe skal gjøres, så vil man jo gjøre det best mulig. Ingen liker vel å gjøre noe halvveis? Det samme gjelder for trening. Ta kontakt med en av våre Treningsveiledere eller Personlig Trenere for å få hjelp til å skaffe større bevissthet rundt treningen din. De lytter til dine ønsker og gir deg råd til hva, hvordan og hvorfor du bør trene for å oppnå det du ønsker.

 

Blogglistenhits

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *