Bevegelighetstrening

For at kroppen din skal fungere optimalt er det viktig med balanse og likevekt. En kropp som er like myk som sterk er et godt utgangspunkt for et aktivt liv.Dessverre er det slik at de aller fleste av oss nedprioriterer denne delen av treningen, for «det har jo ingen hensikt». Eller har det det?

Bevegelighetstrening_3T

En stiv og lite bevegelig kropp kan føre til kroniske smerter, hodepine, svimmelhet, muskelstrekk og forskjellige skader. Og det å ha vondt i kroppen er så vanlig at vi nesten ikke reagerer på det lenger. «Alle» har stiv nakke eller plages med ryggen. Men i stedet for å gjøre noe med det tyr mange av oss til kostbar behandling, sykemelding og muskelavslappende tabletter. Vi behandler symptomene i stedet for årsaken til at det oppstår. Nedenfor har vi samlet noen øvelser som passer for alle – også deg som er «stiv som en stokk».

  • Sett av minst 15-20 minutter.
  • Hold samme strekken i minst 45 sekunder
  • Jo mer du slapper av, jo bedre vil kroppen samarbeide
  • Tøy regelmessig, og gjør det til en del av treningsuka di.

Bakside lår

Bevegelighetstrening_3T

Sitt med beina samlet foran kroppen, len deg fremover og skyv sitteknutene bakover. Tenk at du skal holde ryggen lang og forlenge forsiden av overkroppen. Fleks gjennom hælene og strekk ut helt i knærne.


Setet

Bevegelighetstrening_3T

Bøy den ene foten og senk hoftene ned mot gulvet. Pass på at hoftene holdes i midten – unngå å legge vekten over til den ene siden. Forleng den bakerste foten videre bakover og la hoftene synke gradvis lengere ned mot gulvet.


Forside lår

Bevegelighetstrening_3T

Legg deg på magen og ta tak i ankelen på den ene foten. Trykk hælen så langt inn mot setet som du klarer. Dersom det er vanskelig å ta tak i foten kan du bruke et håndkle som håndtak.


Rotasjon

Bevegelighetstrening_3T

Sitt med det ene kneet trukket inn mot brystet, Legg motsatt arm rundt den bøyde foten og roter overkroppen mot kneet. Bruk hånden i gulvet for å øke rotasjonen gradvis.


Skulderstrekk

Bevegelighetstrening_3T

Stå på alle fire. Før den ene armen forbi motsatt hånd og la hele armen fra skulder til fingertupp ligge ned i underlaget. La hodet hvile i gulvet, og bruk den bøyde armen til å øke rotasjonen i ryggen. 


En smidig kropp er mer samarbeidsvillig og tilpasser seg lettere nye utfordringer. Dette gjelder alt fra ulike treningsformer, aktivitet med barn, fjellturer og arbeidsoppgaver i hjemmet eller på arbeidsplassen. Legg inn bevegelighetstrening i treningsprogrammet ditt, det vil kroppen takke deg for senere!

Blogglistenhits

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *