Bli god med løpsspesifikk trening

Du blir god på det du trener på! Vil du løpe en distanse best mulig kommer du ikke unna løpsspesifikk trening.

løpsspesifikk_trening_3tI forrige innlegg om konidsjonstrening kunne du lese hvordan du kan gjennomføre 4*4 på best mulig måte. Fikk du ikke lest innlegget, kan du gjøre det her. I dette innlegget skal vi ta for oss løpsspesifikk trening, og hvordan denne type trening foregår.

Skal man bli god på 3000 meter er det hensiktsmessig å nettopp trene mot den distansen, og skal man løpe halvmaraton (noe som flere og flere har som mål) er det lurt å trene spesifikt mot halvmaraton. De fleste av oss skjønner nok dette, men hvordan blir det gjennomført i praksis? Vi skal se nærmere på dette.

løpsspesifikk_trening_3t


Først må du bestemme deg for hvilket løp du skal ha som mål å bli bedre i. Når du vet dette må du sette deg et realistisk mål for hva som er mulig for deg å løpe på. Det er også greit å vite hva man løper den gitte distansen på i dag, slik at man har et utgangspunkt å jobbe ut ifra. Når du vet alt dette da kan en løpsspesifikke treningen starte.

Vi tar utgangspunkt at du skal løpe 10 000 meter. Du vet at tiden du løper på i dag er 1 time og 2 minutter. Det tilsvarer 9,7km/t (10/62*60=9,7). Målsettingen er å løpe under 50 minutter, det tilsvarer en hastighet på 12km/t. Et god verktøy som vil hjelpe deg i treningen mot å løpe i riktig hastighet vil være en GPS klokke, sjekk den ut, det er verdt investeringen!

løpsspesfikk_trening_3tNå som du vet hastigheten du bør løpe på, vil nå den løpsspesifikke delen av treningen gå ut på å løpe i 12km/t. I starten vil dette være uvant og tungt. For å gjennomføre en god økt med denne hastigheten er det hensiktsmessig å gjøre dette i form av intervaller. Eksempelvis: 5 intervaller der du løper i 12km/t, bruk fra 3-5minutt på hvert drag. Ta pauser imellom fra 1-3 minutt hvor du senker ned hastigheten slik at du klarer å gjennomføre neste drag. Når formen blir bedre kan hvert intervalldrag økes i lengde slik at den totale lengden på intervallene blir opp mot 50 minutter.


På 3T kan du delta på løpetrening utendørs sammen med andre løpere!

Dette er mer presis og konkret trening, men det er trening som er viktig for å lykkes mot dine mål. Denne treningsformen bør du gjøre en gang i uken, sammen med intervalltrening og langkjøring. Men husk også styrketreningene, de er lett å glemme nå som vi nærmer oss sommeren. Alle disse treningsmetodene vil gjøre deg sterk, rask og skadefri.

løpsspesfikk_trening_3t


Personlige trenere har ikke bare kunder som kun driver med styrketrening. Utholdenhetstrening er også svært populært, og et felt våre personlige trenere har god kompetanse på! Dette må gjerne oppleves for at man skal få en godt nok inntrykk av hvor mye en personlig trener kan bidra positivt til treningen din.

Det går nå mot flere konkurranser rundt omkring i landet. Neste innlegg blir om hvordan vi kan prestere best mot konkurranser. Lykke til videre med den gode treningen!


david_signatur_blogg
Innlegget er skrevet av David Folde

– Personlig Trener ved 3T-Rosten
david.folde@3t.no


Blogglistenhits

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *