Lek med puls

IMG_8054_3For mange betyr ferie og fridager mindre aktivitet. Man skal slappe av, nyte dagene og kose seg. Noen er flinke med å opprettholde treningen gjennom ferien, men likevel går det gjerne utover den daglige hverdagsaktiviteten. Derfor kan det være greit med noen små treningsøkter ekstra. Vi har satt sammen et program med litt pulslek, som hele familien kan bli med på og kan gjennomføre uansett hvor du måtte befinne deg.

Programmet består av fire øvelser, som alle skal utføres i et definert antall repetisjoner. Når en øvelse er utført er det 10 sek pause før neste øvelse. Når alle fire øvelser er gjennomført er du ferdig med første runde, og du får 2 min pause før neste runde starter. Gjenta til du har gjennomført totalt 4 runder. Skriv ned hvor lang tid du bruker på 1 runde og alle 4 runder. Kanskje klarer du å slå din egen tid neste gang?


Spensthopp

jump_dine30med3t_215 repetisjoner

Bøy deg godt ned for å ta sats, og hopp så høy du klarer. Trekk beina opp mot overkroppen på toppen, og land med myke knær. Gjenta uten stopp!


Steinkast i front

throw_dine30med3t_215 repetisjoner

Finn en stor stein som er ganske tung å løfte. Kast steinen så langt du klarer, ta god sats med hele kroppen. Spring og plukk opp steinen, og gjenta nytt kast uten pause.

Vil du ha et styrkeprogram du kan gjøre i ferien din? Det finner du HER.


Steinkast til siden

IMG_8053

10 repetisjoner på hver side

Benytt samme stein som i forrige øvelse, men kast sidelengs denne gangen. Roter overkroppen og kast steinen så langt du klarer. Spring dit steinen landet og plukk den opp for et nytt kast uten pause. Gjør ferdig 10 kast på den ene siden før du gjentar 10 repetisjoner på den andre siden.

100 meter sprint

IMG_8004

5 repetisjoner

Mål opp en distanse på 100 meter. Spring distansen så raskt du klarer, og jogg rolig tilbake til utgangsposisjonen igjen. Gjenta dette 5 runder.


Om du har gjennomført 4 runder og fortsatt har mer energi utfordrer vi deg til 5 minutter med håndstående. 🙂 Det spiller ingen rolle om du står strak som en flaggstang eller prøver for første gang. Har du aldri stått på hendene før? Prøv på et mykt underlag eller inn mot en vegg. Gjenta så mange ganger du klarer i løpet av 5 minutter, lek og ha det gøy!

«What if I fall? Oh, but darling – what if you fly?»

IMG_8033_2Antrekk fra 3T-Shop. T-skjorte fra Adidas // Shorts fra AdidasMartin_Ramberg_PT

Martin Ramberg er personlig trener på 3T-Solsiden. For å bestille time hos han kan du sende mail til: martin.balsvik.ramberg@3t.no


forfatter_monica Innlegget er skrevet av Monica Halvorsen Berg – Gruppekoordinator for 3T-kjeden og bloggansvarlig. Monica har lang og bred erfaring innen treningsbransjen.

Kontakt: monicahb@3t.no


Blogglisten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *