Bedre sykling med watt!

For første gang har 3T investert i wattsykler! På 3T-Ilsvika har vi en splitter ny sykkelpark med Keiser M3 Watt sykler slik at du som trener spinning får en enda bedre intensitetskontroll, lar deg helt konkret spore fremgang og du kan synliggjøre dine styrker og svakheter- noe som gjøre treningen mer konkret og motiverende!

010915_3tilsvika_aapning 1 september_0412

Keiser M3 Plus er sykkelen med computer som gir umiddelbar tilbakemelding og registrer din utvikling. Den måler tråkkfrekvens (RPM), kraft (watt), puls (kompatibel med Polar T og Iqniter pulsbelter som selges på utvalgte 3T-senter), tid og motstandsnivå. 24 motstandsnivåer. Men hva er watt?

Med wattmåling får du en  visuell opplevelse og feedback på hvordan du sykler! 

Watt på sykkel kan lettest sammenlignes med watt på mølla. Tenk deg at du setter avgårde med 12 km/t på mølla. Hva skjer med kroppen? Jo – pulsen øker. Etter noen minutter gir kroppen signal om at dette er for tungt, og du må redusere farten til 9 km/t. Altså – du senker farten og prestasjonen, men pulsen din vil mest sannsynlig fortsatt ligge veldig høyt. På sykkelen har vi samme effekt!

Tenk den at du starter avgårde med tung belastning (målt i Watt). Etter 1 minutt kjenner du at beina begynne rå bli sure, og du må ta av en del belastning. Pulsen vil fremdeles ligge høyt, og kanskje i tillegg fortsette å stige, men i realiteten jobber du med mye lavere effekt i tråkket.

Kvalitetsikre treningsøkten!
Om du ønsker å måle framgang og prestasjon på sykkel kan dette kun gjøres med Watt-måler. Man kan fremdeles måle endring i oksygenopptak, men hva du faktisk legger i hvert tråkk og hvor effektivt du faktisk sykler vet du ikke før du måler watten i tråkket ditt.

m3_computer-med

Ved å inkludere watt i treningen er det også lettere å kvalitetssikre hver treningsøkt. Du ser om du klarer å generere høy watt gjennom hele økta, eller om du går for tøft ut og ikke klarer å opprettholde kraften mot slutten av økta.

Vil du bli medlem på 3T? Les mer HER!

Under intervalltrening tar det en stund før man kommer opp i puls, bruker du wattmåler vil du med en gang se om du ligger i riktig sone og om du klarer å opprettholde prestasjonsevnen gjennom økta. Trening med watt gir deg rett og slett bedre intensitetskontroll, lar deg helt konkret spore fremgang, kan synliggjøre dine styrker og svakheter og gjøre treningen mer konkret og motiverende!

3t_tvaksjonen2014_5543

Kom på 3T-Ilsvika og bli med på spinn! Der finner du en splitter ny sykkelpark med wattsykler på toppnivå. Alle kan sykle med watt, uansett om du skulle ha ingen eller lite erfaring med watt eller godt kjent med denne måten å sykle på. Se oversikt over spinntimer på 3T-Ilsvika HER!


480x360_trude-stoermer-vinjeInnlegget er skrevet av Trude S. Vinje
– Fagansvarlig for  gruppetrening i 3T-kjeden. Trude har lang og bred erfaring innen treningsbransjen.
trude@3t.no


Blogglisten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *