Kjøttfrie proteinburgere

Kjøttfri mandag er en greie mange har kastet seg på, der man oppfordrer til holde seg til vegetarkost hver mandag. En kjøttfri dag i uken er et godt tiltak, og her skal du få en knallgod oppskrift som fungerer godt alle dagene i uken! Matblogger Elin Larsen har laget oppskriften «Kjøttfrie proteinburgere», som er et godt alternativ når man ønsker et proteinrikt og smakfult måltid.  Dagens oppskrift på veggisburger inneholder tre gode kilder til proteiner; kikerter, linser og egg, har en tekstur som minner om kjøtt og ikke minst – de er veldig, veldig gode! Ta gjerne turen innom elinlarsen.net for flere gode vegetaroppskrifter.

kjottfrie-proteinburgere

Kjøttfrie proteinburgere 
2 bokser kikerter (350 gram)
1 boks røde linser (175 gram)
2 ss olje
60 gram pinjekjerner (2 poser)

NB! Skyll linser og kikerter grundig i kaldt vann. Tørk med matpapir.

½ chili, finhakket
2 vårløk, ca 30 gram og finhakket
1 raus neve fersk koriander, grovhakket
2 fedd hvitløk, knust og finhaket
2 ss spisskummen
2 ts paprikapulver
1 ts gurkemeie
1 ts salt og pepper
2 små egg (ca 100 gram)
2 ½- 3 ss ss maisenna

Pulsmiks kikerter, linser, pinjekjerner og olje til chunky biter. Tilsett finhakket chili, vårløk, koriander, hvitløk og krydderne. Pulsmiks litt til. Stopp og rør med en gaffel slik at alt blander seg godt og du unngår mos. Det er veldig viktig å bevare bitene etter bønnene. Tilsett egg, maisenna og miks litt til. Om du ser at du er i ferd med å mikse farsen til mos, så rør heller med en gaffel fremfor matprosessoren.

Ta halve røren over i en annen bolle (denne skal være chunky) og miks den andre massen til mer mos. Disse to skal vendes godt sammen og trekke i 20 minutter før steking. Form burgerne før steking- i alt 8 stykker. Stekes på middels sterk varme til de blir litt brune og får en skorpe. Steketiden blir omtrent 4-6 minutter, men bruk øynene og se at de er lett brune og fått den flotte skorpen.

Tips: ønsker du mer krønsj så vend kjøttfrie proteinburgere i panko før steking.

Linseburger

To forslag til tilbehør:
1. Server burgerne sammen med hamburgerbrød, kålsalat, dijon vinaigrette, plommetomater og en fiffig BBQ-saus! Elin Larsen har laget gode oppskrifter på både fine, grove og glutenfrie hamburgerbrød.  Har du ikke hamburgerbrød kan du bruke noen skiver av grovt brød.

2. Et enkelt og raskt tilbehør til burgerne er hummus og smaksrik kålsalat som du finner oppskriften til nedenfor. Hodekål er en svært rimelig og næringsrik grønnsak. Vender du finstrimlet hodekål sammen med dijon vinaigrette så får du en spenstig og snasen smak som passer bra sammen med det andre.

Dijon vinaigrette med kålsalat:
2 ss sitronsaft
2 ½ ts dijonsennep
2 ss eple eddik
salt og pepper
1,1- 1,2 dl olivenolje
1 ss kokosblomstmelis, honning eller brunt sukker
3 ss koriander, finhakket
+ ½ finstrimlet hodekål

Pisk alt sammen med unntak av oljen og kålen. Tilsett oljen i en tynn stråle under visping. Finstrimle hodekålen og vend dijon vinaigretten godt inn.

vegetarburger-med-linser

– Ser det ikke godt ut? –


elin1 Oppskriften er laget av Elin Larsen

– Jeg er lidenskapelig opptatt av mat, og bruker endel av fritiden til å kokkelere og fotografere maten jeg lager. Blogg: elinlarsen.net // Facebook: elinlarsen.net

 


Blogglisten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *