Har du smakt sataykylling? Kjapp og enkel mat som smaker himmelsk godt! Med en nydelig smak av peanøtter og friskt innslag av lime er det ikke rart denne rettet er favoritt i så mange hjem.
Oppskriften er laget av Even Ramsvik, og deretter tilpasset av matblogger Elin Larsen. Even er kjøkkensjef på restauranten Ylajali som tidligere hadde én Michelinstjerne. Oppskriften er enkel og rask å lage – test den selv du også!
Kylling Satay – 4 personer
4 kyllingbryst
3 dl couscous
1 rødløk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 bunt vårløk, hakket
2 paprika, terninger
1 pk sukkererter
Sataysaus
3 dl kokosmelk
4 ss peanøttsmør
litt soyasaus og ketjab manis
salt
Garnityr
limesaft
koriander
cashewnøtter
Slik gjør du
Forvarm ovnen på 250 grader- over- og undervarme. Kok opp kokosmelk og rør inn peanøttsmør. Smak til med soyasaus, ketjab manis og salt. Del hvert kyllingbryst i 4 like store deler og fest dem på en grillpinne. Stek kyllingspydene i ovnen, ca 7-10 minutter.
Lag couscous som anvist på pakken. Surr alle grønnsakene i olivenolje. Tilsett couscous og smak til med limesaft og salt. Og vips – så er middagen klar! Velbekomme! 🙂
Oppskriften er laget av Elin Larsen
– Jeg er lidenskapelig opptatt av mat, og bruker endel av fritiden til å kokkelere og fotografere maten jeg lager. Blogg: elinlarsen.net // Facebook: elinlarsen.net